Karting • GK4 Kartseries

Stunt Senna Rodijk: naar podium met lekke achterband! "Heb de mindset weer op de racemodus kunnen zetten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 juli 2020 01:15 • Print artikel

GENK – Zonder op vrijdag en zaterdag te hebben getraind, stapte Senna Rodijk zondag in haar kart en reed ze in de derde en beslissende race mét langzaam leeglopende achterband naar een fraaie derde plaats tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series. De vijftienjarige rijdster uit Den Bosch liet daarmee zien dat ze het rijderstalent heeft om zelfs met een technisch mankement een podiumplaats te veroveren. Razendknap.

Senna Rodijk

Natuurlijk zorgde het even voor consternatie bij Senna en haar team PdB toen ze het euvel met de rechter achterband ontdekten. “We stonden op de grid en mijn monteur ging nog even de bandenspanning controleren. Ineens zag hij dat die rechtsachter met vijftiende gezakt was. Dat gaf echt heel veel stress”, blikte Senna terug op haar finalerace in Genk. “We vroegen de wedstrijdleiding of we er wat lucht bij mochten doen. We hebben niet meer gekeken naar de bandenspanning en ik ben gaan rijden. Toen dacht ik: nou is het alles of niks.”

Wat hielp: Senna had een goede start. “Ik lag meteen vierde vanaf plek zeven. Daarna was het gewoon knallen. De band liep leeg, dus ik moest verdedigen. Ik ben er echt blij mee dat ik nog het podium heb gehaald. Zeker omdat we tot nu toe niet echt geluk hadden. In de eerste race raakte ik betrokken bij een crash en in de tweede race hadden we problemen met de motor. En toen was die band blijkbaar ook al lek. Dat was niet zo lekker. En nu van zeven naar drie met een lekke band. Gaaf!”

Die lekke rechterachterband had natuurlijk ook tijdens de race voor de nodige stress gezorgd. “Ik moest aanvallen, want ik wilde natuurlijk naar voren, tegelijkertijd kwamen ze van achteren dichterbij, want de band liep steeds verder leeg. Ik moest dus én verdedigen én racen. Ik heb nog even tweede gelegen. Daarna zakt ik terug naar de vierde plaats. Weer inhalen, verdedigen. De laatste twee rondjes waren superspannend, maar het is allemaal goed gegaan. Ons groepje racet ook eerlijk, fair. Dat is leuk rijden. Niemand probeerde een ander eraf te rijden.”

Senna Rodijk

Wat haar prestatie des te knapper maakte, is dat ze de gebruikelijke trainingen op vrijdag en zaterdag had overgeslagen. Senna: “Ik heb toen gesleuteld voor een andere rijder en dus niet getraind.”

Voor Senna was het door corona pas haar eerste race van dit seizoen. “Dit is ook de enige GK4-wedstrijd die ik rijd. We moeten kijken naar het budget, dus we konden niet ook twee dagen gaan trainen, ook al deden de meesten dat wel.”

Voor de rest van het seizoen focust de snelle Brabantse zich op het NK en het Benelux-kampioenschap IAME. Ze zal veel moeten wennen. “Dit is mijn eerste volledige jaar dat ik IAME rijd en voor het eerst in een Falcon-kart. Het is ook mijn eerste complete seizoen in de Senior-klasse. Ik heb vandaag de mindset weer op de racemodus kunnen zetten. Nu heb ik weer dat zelfvertrouwen. Zeker na zo’n resultaat. Laat die andere races maar komen!"

Senna Rodijk wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door Ambition IT (Hendrik-Jan Melissen), Gebroeders Van Venrooy BV (Paul van Venrooy) en Toppy (Jeroen van Uden).

Kijk eens op de mooie website van Senna Rodijk

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS