Formule 1

Stuiteren weer terug bij Lewis Hamilton: "Het hele seizoen al problemen met de remmen"

Uitgegeven door Bart • 19 november 2022 20:03 • Print artikel

Lewis Hamilton klaagde na afloop van de kwalificatie steen en been over zijn Mercedes W13. Het stuiteren was weer lichtelijk terug en ook klaagde de Brit over zijn remmen. Dat was over de boordradio ook al te horen. Hamilton zal blij zijn als het seizoen voorbij is.

Lewis Hamilton


"We hebben het hele seizoen al problemen met de remmen", aldus Hamilton na afloop van de kwalificatie. "De voorremmen zijn niet op dezelfde temperatuur te krijgen. Als je remt, trekt de auto naar rechts of naar links. Daarnaast is het stuiteren ook weer terug."

Hamilton rekent voor zondag dan ook niet op een podium. "De snelheid zal morgen niet veel anders zijn dan vandaag. Het podium zal heel moeilijk worden, wellicht als we minder bandenslijtage hebben dan de rest. We verliezen veel tijd op de rechte stukken."

De hoop is aanwezig dat Mercedes de problemen tijdens de winter aan kan pakken. "We moeten een meer efficiŽnte auto bouwen. Iedereen weet wat de problemen zijn en we moeten in staat zijn om alle problemen op te lossen. Ik kijk al uit naar dinsdag als we voor het laatst met deze auto rijden. Ik ben niet van plan om ooit nog in deze auto te rijden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS