Formule 1

Stroll reageert op geruchten over komst van Adrian Newey in Silverstone: "Iedereen wil Newey!"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juni 2024 14:01

Nadat vorige week met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid werd beweerd dat Adrian Newey een contract zou hebben getekend bij Ferrari, is deze week ineens Aston Martin aan de beurt. Newey wordt nu gekoppeld aan Aston Martin, omdat hij volgens de New York Times, een paar dagen geleden in groot geheim het hoofdkantoor van Aston Martin heeft bezocht. Een aandacht genererend ‘broodje-aapverhaal’? Opmerkelijk is in ieder geval dat zowel het Ferrari- als nu het Aston Martin-verhaal uit dezelfde bron komen.

Lance Stroll F1 Aston MartinLance Stroll: "Hij is een legende in de sport. Hij heeft meer kampioenschappen dan wie dan ook in deze paddock, coureurs, ingenieurs, wie dan ook. Iedereen houdt van Adrian en wil Adrian!"

Een paar uur vrijaf
Het Silverstone-team zou werknemers namelijk hebben gevraagd de fabriek een paar uur te verlaten om geruchten en lekken naar de pers te voorkomen, maar desondanks ging Adrian Newey ’s bezoek aan de Aston Martin-fabriek als een lopend vuurtje in het rond. Maar wat even op ‘kat-in-het-bakkie’ leek, veranderde in een deceptie. Het salaris dat de geniale Britse topontwerper vraagt, is zelfs voor een uiterst gedreven Lawrence Stroll die niet schrikt van een miljoentje meer of minder, een beetje te gortig. Adrian Newey schijnt 30 miljoen euro per jaar te hebben gevraagd!

Niet ‘koste-wat-het-kost’
Het is duidelijk dat een profiel als van Adrian Newey iedereen op de grid zou aanspreken. Maar in het geval van Aston Martin lijken de Engelsen niet bereid om de topontwerper koste wat het kost te contracteren, mede gezien zijn steeds hogere leeftijd. Aan de vooravond van de GP van Spanje, sprak Lawrence’ zoon Lance ook over de mogelijke voordelen die Aston Martin aan Adrian Newey zou kunnen bieden: “Het is een super boeiende fabriek. We hebben een jong team, met een heel uitdagend project. De windtunnel, alles wat je al weet. Ons team is ècht spannend.”

Iedereen wil Newey!
Lance Stroll vervolgde: “Ik denk dat iedereen in deze paddock Adrian Newey wil ontmoeten. Ik heb veel dingen gehoord, vooral van jullie media. Ik bedoel, vorige week hoorde ik dat hij naar Ferrari ging en nu komt hij naar ons. Volgende week gaat hij naar Williams, dus ik zal ernaar blijven luisteren. Maar ik bedoel, hij is een legende in de sport. Hij heeft meer kampioenschappen dan wie dan ook in deze paddock, coureurs, ingenieurs, wie dan ook. Iedereen houdt van Adrian en wil Adrian."

Eén voordeel zou de overstap naar Aston Martin wel hebben voor Newey: hij hoeft niet uit Engeland te vertrekken, want Silverstone is slechts een paar kilometer verder dan Milton Keynes.

Adrian Newey F1 Red BullWat gaat Adrian Newey beslissen?Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS