Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Street-Art Racing is terug nadat het ten gevolge van de coronapandemie seizoen 2020 moest overslaan

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 april 2021 00:22 • Print artikel

Nadat het team van Street-Art Racing ten gevolge van de coronapandemie het seizoen 2020 noodgedwongen moest overslaan, is de renstal in 2021 opnieuw van de partij in de GT4 European Series. Pascal Bachmann, in 2019 kampioen in de Am Cup, blijft trouw aan het Belgische team. De 54-jarige Zwitser deelt deze keer het stuur met de amper 22-jarige Belg Paul Theysgens. Het doel: de Aston Martin Vantage AMR GT4 uit de ateliers in Lodelinsart opnieuw de titel bezorgen!

Street-Art Racing


Dat de maatschappij een mondiale strijd voert tegen de uitbraak van een virus verhindert niet dat er ook nog een ander virus woedt – maar dan wel één dat een pak plezanter is: de liefde voor de autosport.

“Man, ik heb het racen vorig jaar enorm gemist!”, klinkt het meteen bij Pascal Bachmann. Als kampioen van de AM Cup van de GT4 European Series 2019 kon de gentleman driver vorig jaar zijn titel niet verdedigen. “Autosport is een passie die in het bloed zit. Vanaf er vier wielen en een motor aan te pas komen en het de bedoeling is om zo snel mogelijk te gaan ben ik een gelukkig man. Dan voel ik de adrenaline door mijn aderen gieren. Ik weet dat ik nooit wereldkampioen zal worden, en dat mijnheer Stroll me niet zal opbellen om morgen een Aston Martin F1 te besturen, maar bij Street-Art en hun Aston Martin Vantage AMR GT4 haal ik mijn hartje op. Ik heb lang genoeg ver van de circuits moeten vertoeven, ik sta te popelen om aan het seizoen te kunnen beginnen!”

In 2019 deelde hij de titel met de Luxemburger Clément Seyler, maar deze keer krijgt Pascal de jonge Belg Paul Theysgens als teammaat. Op zijn 22ste maakt hij zijn debuut in de GT-racerij. “Twee jaar geleden reed ik enkel met viertaktkarts”, stelt de student marketing met blinkende oogjes. “Ik doe dat nog steeds, maar ondertussen heb ik ook al een tiental races in de VW Fun Cup kunnen afwerken. Autosport is mijn hele leven, in mijn vrije tijd geef ik zelfs rijlessen aan kinderen in de indoorkarting in Waver, of zelfs lessen op de simulator. Ik kijk al heel lang, ook ter plaatse, naar de races die door de SRO Motorsports Group worden georganiseerd. Daarbij ook het Europees kampioenschap GT4. Dat ik er nu zelf kan starten is echt een droom die werkelijkheid wordt. Mijn hoofdbedoeling is om zoveel mogelijk te leren, maar als we ook wat goede resultaten kunnen laten optekenen, dan is dat uiteraard mooi meegenomen.”

Bij Street-Art Racing heeft 2020 – het eerste jaar zonder een volledig kampioenschap – indruk gemaakt. “Onze visie op de autosport is er in de eerste plaats één van passie. Passie die we delen met onze partners – zoals Jetcraft, dat ons al jaren trouw is – en onze gemeenschappelijke genodigden", stelt team principal Albert Bloem. “In de loop der jaren is de manier waarop we onze gasten op evenementen ontvangen ons handelsmerk geworden. Omdat de wedstrijden achter gesloten deuren plaatsvonden, leek het ons onmogelijk om in 2020 op normale wijze een kampioenschap af te werken. De gunstige vooruitzichten voor de tweede helft van 2021 hebben ons ertoe aangezet om er dit jaar opnieuw bij te zijn.”

En hoewel Albert Bloem er graag aan herinnert dat het delen van de passie voor de autosport het belangrijkste doel is, staat dat niet in de weg van het behalen van uitstekende resultaten. “Zowel in 2016 als in 2019 wisten we de Europese titel in de Am Cup te veroveren”, stelt teammanager Damien Hellebuyck. “Hoewel Paul een rookie is in de GT-racerij, hopen we toch dat we om de zege in de Am Cup kunnen strijden. Er staat in onze ateliers trouwens ook nog een tweede Aston Martin Vantage AMR GT4, helemaal gereviseerd en op punt gesteld, en klaar om in actie te komen. We staan open voor elk voorstel, en normaal gezien zal de wagen ook een paar keer in actie komen. Maar eerst richting Monza, voor de start van de GT4 European Series, van 16 tot 18 april!”

Kalender GT4 European Series

16-18 april: Monza
28-30 mei: Le Castellet (Circuit Paul Ricard)
18-20 juni: Zandvoort
28-31 juli: Spa-Francorchamps
3-5 september: Nürburgring
8-10 oktober: Barcelona

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS