Formule 1

Strafpuntensysteem Formule 1 blijft ongewijzigd: "Dat gaan we niet midden in het seizoen veranderen"

Uitgegeven door Bart • 27 oktober 2020 14:01 • Print artikel

De Formule 1 kreeg dit seizoen al aardig wat kritiek op het strafpuntensysteem. Bij 12 punten op je licentie volgt een schorsing van een race. In Portugal richtte de kritiek zich op het strafpunt voor het overschrijden van de track limits. Lance Stroll, Daniil Kvyat en Romain Grosjean kregen er in de race een tijdstraf van 5 seconden voor, maar ook een punt op hun licentie. Lewis Hamilton, die zelf op 8 van de 12 punten staat, vindt dat strafpunten alleen toegekend moeten worden als het echt gevaarlijk is geweest.

Grand Prix Portimao


Racedirecteur Michael Masi heeft na de race in Portimão aangegeven dat het systeem rondom de strafpunten voorlopig niet veranderd gaat worden. "We hebben het systeem aan het begin van het seizoen met de coureurs besproken", aldus Masi in een reactie aan RaceFans. "Dat doen we ieder jaar. We bespreken de richtlijnen die de stewards moeten volgen. Dan kom je tot een overeenstemming over boetes en strafpunten."

"Voor de teams kan het dan ook geen verrassing zijn dat het herhaaldelijk overschrijden van de track limits een strafpunt oplevert. Dat wordt in de driver briefing ook gezegd. Begin 2021 zal het opnieuw besproken worden. We gaan dat niet midden in het seizoen veranderen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS