Formule 1

"Straf Lewis niet terecht! Max rijdt agressief en het was niet te voorkomen dat we op een dag zo'n ongeluk zouden krijgen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juli 2021 18:49 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft vaak mazzel in de Formule 1. De Brit ramde zondag zijn rivaal Max Verstappen uit de wedstrijd en kreeg slechts 10 seconden straf. Mocht er geen rode vlag geweest zijn, dan zou de Mercedes-coureur veel tijd verloren hebben door de schade aan zijn bolide.

Lewis Hamilton Mercedes AMG F1 Team

“We hadden een kapotte velg, waar we linksvoor het contact hadden. Dus had het een DNF geweest, als er geen rode vlag was geweest”, aldus technisch directeur van Mercedes Andrew Shovlin. “De rest van de schade was opvallend weinig. Het was de sensor van de bandentemperatuur dat los getikt was en wat rond bungelde, maar dat was het minst belangrijke deel van de voorvleugel en het was het enige deel wat brak.”

De Brit is wel van mening dat de straf van Hamilton zwaar was. “We zijn van mening dat de straf niet terecht was, als je kijkt naar de gids die de stewards hebben om te bepalen wiens fout het is wat betreft inhalen. Lewis zat voldoende naast hem en we hadden het gevoel dat Max ruimte had moeten geven”, aldus Shovlin. “Als je kijkt naar de sprintrace en in de openingsronde stapte Lewis er steeds uit om een aanrijding te voorkomen en hij in staat was om zijn auto in een positie te zetten waar hij zijn plek kon behouden. Max rijdt agressief en het was niet te voorkomen dat we op een dag zo’n ongeluk hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS