Formule 1

Storm in een glas water over Haas-livery? "Mick Schumacher rijdt voor Poetin"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 maart 2021 19:02 • Print artikel

"Shockerende vlag! Mick Schumacher rijdt voor Poetin", reageert Bild op de nieuwe auto van Haas. Het kan niet ontkent worden dat de kleuren van de auto wat stof doen opwaaien. Immers alle Russische vlaggen zijn door het internationale doping agentschap WADA uit de sport verbannen. De kleuren op de Formule 1-auto zijn overigens ook de kleuren van Uralkali, de nieuwe hoofdsponsor van het Amerikaanse team, wat eigendom is van de vader van coureur Nikita Mazepin. In Rusland daarentegen worden de kleuren op de bolide positief ontvangen.

Haas livery 2021


"Als het niet verboden is, dan is het toegestaan", aldus de Russische parlementariŽr Dmitry Svishchev tegenover Sport-Express over de kleuren. "De autosport leeft op sponsoring en marketingcontracten en ik denk dat de organisatoren van deze klasse geÔnteresseerd zijn dat ook een race in Rusland doorgang blijft vinden. Gebruik gezond verstand over de anti-Rusland hysterie."

Haas-teambaas GŁnther Steiner wil ook niets weten over nationaliteiten en zegt dat de sponsor is aangetrokken om verder vooruit te komen. Een woordvoerder van de FIA zegt overigens dat de organisatie geen probleem heeft met de Russische kleuren op de auto. "Wij verbieden het niet om de Russische kleuren te gebruiken", aldus een woordvoerder van de FIA over de livery van het F1-team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS