Formule 1

Stoffel Vandoorne wel teleurgesteld, maar respecteert keuze van Mercedes: "Ik ga door met mij 100 procent..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 december 2020 17:39 • Print artikel

Stoffel Vandoorne is dit jaar eerste reservecoureur bij het Formule 1-team van Mercedes. Toch zag de Belg een kans om Lewis Hamilton te vervangen tijdens de Sakhir Grand Prix aan zijn neus voorbijgaan. De Formule E-coureur, zegt dat het pijn doet dat niet hij, maar George Russell in de auto zit aankomend weekend.

Stoffel_Vandoorne_Mclaren


“In de eerste plaats wil ik Lewis Hamilton een spoedig herstel toewensen. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk weer in de auto zit', schrijft Vandoorne op de sociale media. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik dit weekend niet in de Mercedes-bolide mag stappen. Ik ben het afgelopen jaar naar alle Grands Prix afgereisd, heb hard getraind en ben altijd betrokken geweest bij het team."

“Aan de andere kant respecteer ik de keuze om George Russell in de auto te zetten. George is een heel goede coureur en hij verdient deze kans volledig. Het zijn momenten als deze die mijn motivatie vergroten en ik kan je verzekeren dat ik doorga met mij 100 procent te geven.” De oud McLaren-coureur laat, ondanks de teleurstelling, wel weten blij te zijn met zijn fans: "Heel veel dank aan iedereen en voor jullie berichten, dat doet me goed", aldus de man uit Kortrijk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS