Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Stoffel Vandoorne volgt Nyck de Vries op als wereldkampioen Formule E

Uitgegeven door Bart • 14 augustus 2022 17:02 • Print artikel

Stoffel Vandoorne heeft bij de laatste ePrix van het seizoen in Seoul de wereldtitel in de Formule E veiliggesteld. De 30-jarige Belg eindigde in de laatste race op de tweede plaats achter Edoardo Mortara en dat was voldoende om de nummer twee Mitch Evans achter zich te houden. Vorig jaar kroonde Mercedes-teamgenoot Nyck de Vries nog als wereldkampioen in de elektrische raceklasse.

Stoffel Vandoorne


Voorafgaand aan de laatste race had Vandoorne een voorsprong van 21 punten op Evans. De Nieuw-Zeelander had de natte race van zaterdag gewonnen en het gat verkleind, maar door een mindere kwalificatie wist hij dat het op zondag moeilijk zou worden. Vandoorne was op zaterdag als vijfde geŽindigd en kwalificeerde zich een stuk beter. Evans kwam in de race nog wel opzetten, maar strandde op de zevende plaats. Vandoorne werd tweede en mocht zijn feestje vieren.

Vroeg in de 16e en laatste ePrix kwam Nyck de Vries in aanraking met Pascal Wehrlein en de Fries viel uit. Robin Frijns deed het beter en miste net het podium op P4.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS