Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Stoffel Vandoorne met missie naar New York: "Zoveel mogelijk punten scoren"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 9 juli 2021 13:25 • Print artikel

Stoffel Vandoorne gaat met een duidelijk doel naar New York voor de volgende twee ronden van de Formule E. Tijdens de twee wedstrijden in de Amerikaanse stad wil de Belg van Mercedes zoveel mogelijk punten scoren op dit smalle, bochtige circuit.

null

"Ik ben heel blij dat ik weer naar New York ga. Het is alweer een tijdje geleden dat we daar voor het laatst zijn geweest. De laatste keer was in seizoen 5, maar ik kan me nog herinneren dat ik een goede kwalificatie en race had. New York is een typisch Formule E-circuit, erg bochtig, extreem smal en de muren zijn erg dichtbij, dus heel anders dan de vorige keer in Puebla, maar toch denk ik dat het er een is die meer bij ons past."

"Ik zit in groep 2 voor de kwalificatie op zaterdag, waarvan ik hoop dat het me een beetje een voordeel zal geven. In elk geval, ik ben blij dat we weer op het goede spoor te zijn. We hebben laten zien dat we een
concurrerende auto en pakket hebben. We zullen kanshebbers zijn als we alle stukjes bij elkaar kunnen brengen. Zoals je zou verwachten, is het doel om dit weekend zoveel mogelijk punten te scoren in New York.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS