Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Stoffel Vandoorne met Jota naar FIA WEC en 24U van Le Mans: "Het gaat echt mooi worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 januari 2021 12:11

Stoffel Vandoorne gaat dit jaar LMP2 rijden in de FIA World Endurance Championship. De Belg komt samen met Jean Geleal en Tom Blomqvist in actie voor Jota. Daarmee heeft het Britse team haar eerste line-up voor de twee Oreca 07 Gibsons bekend gemaakt.

Stoffel Vandoorne met Jota naar de FIA WEC

Vandoorne en Blomqvist gaan de activiteiten voor Jota combineren met hun werkzaamheden in de Formule E, waar zij respectievelijk voor Mercedes en Jaguar uitkomen. Doordat het elektrische kampioenschap en FIA WEC geen samenloop van races hebben, kunnen zijn in beide series een volledig seizoen uitkomen. Voor de Belg is het een terugkeer in het kampioenschap, nadat hij eerder met SMP Racing in het seizoen 2018/19 in de LMP1-klasse uitkwamen. De voormalig F1-coureur werd toen derde tijdens de 24 uur van Le Mans.

“Het gaat echt mooi worden om dit programma samen met mijn Formule E-races in 2021 te combineren, dus ik kijk er echt naar uit om te beginnen”, aldus Vandoorne. “Om in het WEC met Jota te zijn is fantastisch, zij zijn zo’n gevestigd en gerespecteerd team in een super competitieve omgeving, wat duidelijk iets is waarbij ik betrokken wil zijn. Om dit samen met Sean en Tom te doen is ook mooi, omdat ze twee van mijn grootste racevrienden zijn.”

Blomqvist heeft ervaring in het enduranceracen met BMW. In 2019 reed hij al in Le Mans in de GTE-Am klasse. Geleal reed al in 2016 met het LMP2-team van Extreme Speed Motorsports. “We zijn echt blij om de programma’s voor Sean, Tom en Stoffel voor 2021 te bevestigen en kijken uit naar de uitdaging voor de overwinningen en de LMP2-titel”, aldus mede-eigenaar van Joto David Clark. “De kwaliteit van dit team is weer een fantastische statement van de intentie van ons allemaal bij Jota. Sean staat nu al een aantal jaren op het topniveau van het racen en is duidelijk toegewijd en professioneel.”

“Ik heb Toms carrière al een aantal jaar gevolgd en hij is een duidelijk winnaar. En iemand die excellentie naar de cockpit brengt. Wat Stoffel bereikt heeft behoeft weinig introductie en het gaat fantastisch zijn om met hem in de loop van het jaar te gaan werken. Ik wil alle drie bedanken voor hun grote vooruitziende blik en toewijding bij het samenstellen van het plan. We kijken uit naar geweldige actie en topresultaten over de hele wereld in 2021.”

Het drietal gaat ook in de nummer 38 Oreca plaatsnemen voor de Asian Le Mans Series. Dit kampioenschap gaat helemaal op het Yas Marina Circuit verreden worden. Geleal en Vandoorne gaan samen rijden tijdens de eerste twee vier uur durende races van 4 tot en met 6 februari. Blomqvist neemt voor de twee finale rondes op 19-20 februari de plek van de Belg in.

Buiten zijn activiteiten in het FIA WEC racet Stoffel Vandoorne ook in het FIA Formula E kampioenschap:



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS