Formule 1

Stoffel Vandoorne kansloos in debuut voor Mercedes-EQ Formule E Team

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 april 2021 06:49 • Print artikel

ROME - Stoffel Vandoorne heeft een teleurstellend debuut beleefd voor het Mercedes-EQ Formule E-team. Hij pakte weliswaar zijn derde Formule E poleposition, maar hij viel tijdens de race in Rome uit door een botsing met Nyck de Vries.

Stoffel Vandoorne E-Prix Rome Mercedes-EQ


"Het was een ongelukkige race over de hele linie, al vanaf
de eerste ronde. Lotterer nam een onnodig risico tijdens zijn inhaalmanoeuvre in bocht 7, vooral omdat de baanomstandigheden nog erg glad en vochtig waren bij de start. Daardoor viel ik terug naar ongeveer P13, maar vanaf vanaf dat moment had ik een goede race."

"Ik kon veel auto's inhalen, we hadden een goede strategie met de aanvalsmodus, en het tempo was ook echt goed. Ik was in staat om me een weg terug te banen door het veld en had weer zicht op het podium. Maar toen vertraagde Lucas Di Grassi plotseling in bocht zes, de snelste bocht van het circuit."

"Ik moest uitwijken, de wagen raakte een hobbel in de weg waardoor ik een passagier werd. Het was een harde klap. Gelukkig ben ik in orde, maar de wagen is behoorlijk beschadigd. Het is geen fijn gevoel om de dag zo te eindigen, zeker na te zijn gestart op poleposition. We zijn de hele dag competitief geweest, dus vandaag was een gemiste kans om punten te scoren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS