Formule 1

Stoffel Vandoorne gaat waterstof aangedreven prototype ontwikkelen: "Verschillende redenen om ..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2021 06:01

Stoffel Vandoorne is als coureur toegevoegd aan het project Mission24H toegevoegd. De voormalig F1-coureur gaat een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een waterstof auto. De Belgische coureur die dit jaar in de LMP2 racet voor Jota Sport, gaat samen met Norman Nato werkzaamheden verrichten voor het H24Racing team. De twee coureurs gaan echter geen onderdeel uitmaken van het geplande raceprogramma met de auto's van het team in de Michelin Le Mans Cup. Zowel de Belg als Nato rijden dit jaar in de Formule E.

Stoffel Vandoorne

“Stoffel Vandoorne en Norman Nato zijn gewoon het duo dat we nodig hebben om de prestatie ontwikkeling te versnellen van onze twee elektrische waterstof aangedreven prototypes”, zegt teambaas Jean Michel Bouresche. “Ze behoren tot de snelste coureurs in de wereld. Het zijn ook twee jongens die werken als een team met de monteurs. Dus weten we, dat we met hen altijd op de limiet zitten van wat de auto kan geven.”

“Een race prototype, een team, een programma kan alleen progressie maken als de lat continue hoger gelegd wordt door de beste mensen aan het begin tot het einde van de ketting. De laatste schakel van de ketting zijn de coureurs.”

“Stoffel en Norman brengen hun know-how en hun ervaring met de nieuwe generatie Formule E-raceauto’s in het bijzonder. Ik ben blij dat in aanvulling op hun al volle sportprogramma’s, ze beiden geaccepteerd hebben om onze twee benchmark coureurs te zijn.”

De GreenGT protype is de tweede generatie, nadat in september tijdens de 24 uur van Le Mans een lichtere versie werd onthuld. “Ik heb verschillende reden om enthousiast te zijn”, reageert Vandoorne. “Als eerste om deel uit te maken van dit innovatieve programma dat bouwt op de toekomst van de motorsport, wat een mooie kans voor elke coureur is die gepassioneerd is voor innovatie zoals ik dat ben. En om dan te weten dat ik ga werken met mijn vriend Norman Nato, is fantastisch. We zijn altijd vrienden naast de baan geweest. We zijn rivalen geweest, maar nooit teamgenoten. En uiteindelijk dan hier samen als teamgenoten voor hetzelfde project, waar hij al twee jaar aan werkt. Namelijk om een elektrische waterstof aangedreven competitief te zijn in de endurance.”

“Het is gewoon een sportieve en technische uitdaging waarvan ik hou. Ik kan niet wachten om achter het stuur te stappen van de nieuwe H24-prototype!”




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS