Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Stoffel Vandoorne gaat op jacht naar Formule E-titel: "Hopelijk kunnen we vechten om podiums en overwinningen"

Uitgegeven door Bart • 29 oktober 2020 15:01 • Print artikel

Het Formule E-team van Mercedes bestaat ook in het seizoen 2021 uit Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries. De 28-jarige Belg hoopt in januari bij de start van het seizoen in het Chileense Santiago zijn goede vorm van augustus een vervolg te geven. Bij de laatste van zes ePrixs in Berlijn legde Vandoorne beslag op de overwinning en sloot hij het seizoen op de tweede plaats af achter Antonio Felix da Costa.

Stoffel Vandoorne Nyck de Vries


Voor Vandoorne wordt het zijn derde seizoen in de elektrische raceklasse. Naast zijn overwinning in Berlijn, pakte hij twee pole positions en stond hij vier keer op het podium. "Ik kijk er echt naar uit om weer te gaan racen", zo geeft Vandoorne aan. "Het lijkt echt lang geleden sinds we in Berlijn hebben gereden. We hebben wel wat getest in de nieuwe auto en het was mooi om weer achter het stuur te kunnen kruipen, maar niets komt in de buurt van een race en het opnemen tegen de beste van het veld."

"Ik kan niet wachten hoe we er voorstaan met de nieuwe auto voor het komende seizoen", aldus de Belg. "We konden het afgelopen seizoen goed afsluiten met een overwinning en ik hoop dat we komend jaar ook kunnen strijden voor podiums en overwinningen. We willen het gat met de mannen vooraan dichten. Voor nu moeten we afwachten hoe dat gaat lopen."

Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS