Formule 1

Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries eerste twee in de rangorde: "Eerste keuze natuurlijk naar Stoffel en Nyck"

Uitgegeven door Bart • 17 april 2021 06:43

McLaren heeft een afspraak met Mercedes dat het gebruik kan maken van de reservecoureurs Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries. De Britse renstal rijdt sinds dit jaar met Mercedes-motoren en in de afspraken zijn ook de reservecoureurs meegenomen. Mochten beide coureurs vanwege overlap met de Formule E niet beschikbaar zijn, dan komt Paul di Resta in beeld, zo gaf teambaas Andreas Seidl aan tijdens de persconferentie in Imola.

Paul di Resta


Di Resta reed in 2013 voor het laatste een volledig F1-seizoen en viel in 2017 bij Williams in voor Felipe Massa. De analist van Sky Sports F1 beschikt nog altijd over een superlicentie en zou derhalve kunnen invallen voor Lando Norris of Daniel Ricciardo. Vorig jaar was hij bij de 70th Anniversary Grand Prix ook reserve bij McLaren.

"We hebben met Mercedes afgesproken dat we in geval van nood kunnen terugvallen om hun reservecoureurs", zo legt Seidl uit. "Maar we hebben ook een goede relatie met Paul di Resta en hij beschikt nog over een superlicentie. We hebben een afspraak met Paul dat hij kan instappen als het nodig is. Er liggen dus verschillende scenario's klaar."

Een andere optie naast Vandoorne of De Vries is Nico Hülkenberg. De Duitser is in principe reservecoureur voor Aston Martin, maar zou ook voor andere door Mercedes aangedreven teams uit kunnen komen. "We zijn afhankelijk van Mercedes en we zullen volgen waar Mercedes voor kiest, maar de eerste keuze gaat natuurlijk naar Stoffel en Nyck."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS