Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Stoffel Vandoorne baalt na aanrijding: "Het was een erg zware race"

Uitgegeven door Bart • 22 juni 2021 09:07 • Print artikel

Het Formule E-team van Mercedes leidt na twee races in Puebla nog bij de constructeurs, maar in Mexico hadden Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries veel pech. De Vries werd twee keer van achteren aangetikt en ook de Belg had last van een aanrijding. Vandoorne werd op zaterdag zevende en kwam in de tweede race van het weekend als 13e over de finish.

Stoffel Vandoorne


Vandoorne gaf na afloop aan dat zijn race feitelijk na de eerste bocht al over was. "Het was een erg zware race. Het veld werd door de eerste bocht geperst en daar had ik een aanrijding, waardoor ik een deel van mijn auto verloor. Daardoor was mijn race feitelijk na de eerste ronde al over."

"De balans in de auto was weg en het was al moeilijk om de auto op de baan te houden", vervolgt Vandoorne. "Daarna hadden we nog wat incidentjes en ik maakte een paar foutjes. Het was geen geweldige race van ons. Op zaterdag konden we ons goed naar voren vechten, maar op zondag lukte dat niet. We moeten ons nu herpakken en hopelijk komen we sterker terug in New York."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS