Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Stoffel Vandoorne: "Adrenaline, druk en spanning kunnen in de winterstop simpelweg niet worden gecompenseerd"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 25 februari 2021 17:30 • Print artikel

Het nieuwe Formule E seizoen gaat bijna van start op het circuit van Diriyah en voor het eerst rijdt de Formule E een race onder het kunstlicht in de nacht. Mercedes heeft een sterke line-up met Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries. De Belg blikt vooruit.

Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne

"Het is een fijn gevoel om te weten dat we weer aan de slag gaan. De adrenaline, de druk en de spanning voor een race kunnen tijdens de winterstop simpelweg niet worden gecompenseerd", zei Vandoorne. "Dat komt alleen als je bij het team bent en je voorbereidt op de race. Ik kijk er echt naar uit om weer die kick te krijgen, vooral omdat we voor het eerst een nachtrace gaan houden in de Formule E. Het is iets nieuws en ik kijk er naar uit om erachter te komen hoe het circuit er bij nacht bijligt en wat de lichtomstandigheden zullen zijn. Het zal zeker voor enkele uitdagingen zorgen."

"Al met al ga ik opgewekt het weekend in. Ik hou echt van het circuit, want het is een van de meest uitdagende op de Formule E-kalender. Tegelijkertijd heb ik hier in het verleden een aantal goede resultaten gehad. Hopelijk kunnen we daarop voortbouwen en het seizoen beginnen met twee goede resultaten. "

Op 26 en 27 februari gaat het Formule E seizoen van start met een dubbele wedstrijd op het circuit van Diriyah in Saoedi-ArabiŽ.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS