Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Stoffel Vandoorne vervangt geblesseerde Nico Müller bij Peugeot: "Snel kan instappen en het maximale geven"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 augustus 2023 16:15

Stoffel Vandoorne maakt tijdens de 6 uur van Fuji zijn debuut voor Peugeot. De Belg valt in voor de geblesseerde Nico Müller. De coureur liep in de zomerperiode een gebroken sleutelbeen op.

null

Foto: Peugeot Sport


"Tijdens de zomervakantie liep ik een blessure op aan mijn linker sleutelbeen”, vertelt Müller op de sociale media. “Het is perfect behandeld door specialisten en ik zit al volop in de revalidatiefase. In overleg met de artsen en mijn Team Peugeot Total Energies heb ik, om een optimale genezing mogelijk te maken, besloten af te zien van deelname aan de volgende WEC-ronde in Fuji. Ook al ben ik erg teleurgesteld dat ik die ene race moet uitzitten, ik ben er volledig van overtuigd om sterker dan ooit terug te komen! Dank aan de artsen, mijn familie, mijn teams, mijn partners en jullie voor jullie steun!”

Door Olivier Jansonnie, technisch directeur bij Peugeot Sport is de vervanging door Vandoorne inmiddels bevestigd. “Helaas kan Nico deze ronde niet racen en wij wensen hem een spoedig herstel”, zegt de Fransman over het uitvallen van Müller. “Stoffel Vandoorne heeft al ons vertrouwen en we weten dat hij snel kan instappen en het maximale kan geven. We gaan het laatste deel van het seizoen in en ons doel zal zijn om de laatste twee races 100% betrouwbaar te zijn en vooraan te vechten met onze beide PEUGEOT 9X8. We zullen ons zo goed mogelijk voorbereiden op deze twee races en proberen consistent te zijn in onze prestaties en raceresultaten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS