Formule 1

Stof tot nadenken voor Red Bull: "Kwestie van tijd dat Liam Lawson een F1-stoeltje heeft"

Uitgegeven door Bart • 29 september 2023 10:31

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft lovende woorden geuit over Liam Lawson. De 21-jarige Nieuw-Zeelander is nu vier races de vervanger van de geblesseerde Daniel Ricciardo en maakt veel indruk. In Singapore reed de AlphaTauri-coureur zelfs in de punten. Toch werden Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo aangekondigd als rijders voor 2024.

Liam Lawson


Horner legde bij Sky Sports uit waarom AlphaTauri met de line-up van Tsunoda en Ricciardo verder gaat. "Daniel heeft de ervaring en de motivatie om terug te keren, hij zal de grote leider van het team worden. Yuki wordt steeds beter en met Daniel als maatstaf kan hij nog veel leren."

"Het is slechts een kwestie van tijd dat Liam een echte kans in de F1 zal krijgen. Drie van dergelijke coureurs is alleen maar goed voor het team. Liam heeft ons zeker aan het denken gezet, zeker met zijn race in Singapore. Hij doet alles wat nodig is voor een vast F1-stoeltje, maar helaas hebben we geen drie maar twee stoeltjes."

Horner kreeg de vraag voorgelegd of Ricciardo een optie is voor Red Bull om teamgenoot van Max Verstappen te worden. "Wie weet? Bij Red Bull willen we de beste twee coureurs die beschikbaar zijn. We hebben een langdurige verbintenis met Max en Checo's contract loopt tot het einde van volgend jaar. We willen eerst weten wat onze opties zijn. Checo zit momenteel in de hotseat en wil graag verlengen. We zien echt wel hoe Daniel, Yuki en Liam presteren."

Horner acht de kans klein dat Lawson wordt uitgeleend aan Williams. "Er is nog maar één stoeltje beschikbaar voor 2024 en dat is bij Williams. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat ze een coureur voor één seizoen vastleggen. Liam moet zich richten op een rol als test- en reservecoureur en zo veel mogelijk rijden in de simulator. Hij doet het goed en heeft zijn kans echt gegrepen. Ik heb tegen heb gezegd: 'Je doet alles goed en meer dan dat kun je niet doen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS