Formule 1

Stoere oorlogsrethoriek voorafgaand aan GP in Jeddah: "Mercedes is niet langer superieur in topsnelheid!"

Uitgegeven door Peter Vader • 24 november 2021 06:22 • Print artikel

Dr. Helmut Marko, adviseur van Red Bull Motorsport, zegt dat zijn team de komende Grand Prix van Saoedi-Arabië kan en moet winnen, en beweert dat Mercedes niet langer superieur is met zijn topsnelheid. Stoere woorden van de man wiens team in de laatste twee ronden stevig is verslagen door Mercedes, waarvan hij er over één - Brazilië - eerder zei dat de leidende coureur van zijn team, Max Verstappen, de GP kan winnen . Echter, Marko bleek daarbij ongelijk te krijgen, omdat de Nederlander zag dat zijn titelrivaal Lewis Hamilton zich naar de overwinning knokte ondanks dat hij werd geraakt door een motor gerelateerde gridstraf en een diskwalificatie tijdens kwalificatie voor DRS-overtredingen met zijn Mercedes W12.

Max_Verstappen_P2_Mercedes_wint_GP_Qatar

Hamilton dominant in Qatar
Lewis Hamilton won afgelopen zondag ook in Qatar op dominante wijze, op een dag waarop dit keer Verstappen een gridstraf van vijf plaatsen kreeg voor het negeren van dubbele gele vlaggen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix. Als gevolg hiervan is de voorsprong van Verstappen op de zevenvoudig wereldkampioen in het Formule 1- coureurskampioenschap nu nog slechts acht punten. Bij de komende GP van Saoedi-Arabië lijkt Mercedes de betere papieren te hebben, met nog twee races in dit seizoen te gaan.

Saoedi-Arabië voor Mercedes?
Helmut Marko werd geïnterviewd door Servus TV, terwijl hij samen met Max Verstappen de kansen van Red Bull besprak om een sterk resultaat te behalen op het gloednieuwe stratencircuit van Jeddah. Marko denkt dat Verstappen er de overwinning gaat behalen. Dit ondanks dat Mercedes wordt gezien als de dominante factor, vooral vanwege hun "raketmotor" die is vastgeschroefd aan de achterkant van Hamilton's W12.al daar een overwinning behalen. “Saoedi-Arabië wordt een Mercedes-baan genoemd, maar hoe vaak kwamen dit soort dingen dit jaar uit? We moeten daar gewoon winnen", verklaarde hij in een bericht van GrandPrix247.

Snelle bochten
Marko vervolgde verder: “Wat ik hoorde van Hermann Tilke, de baanontwerper, is dat het snelle langgerekte bochten zijn, maar geen absolute rechte stukken. Er zal veel afhangen van de prestaties van de banden, zoals we al in Qatar zagen", beweerde de voormalige coureur die ooit met Gijs van Lennep de 24 Uren van Le Mans won. Marko vervolgde dat Mercedes niet langer een snelheidsvoordeel in de rechte lijn heeft, wat erg handig is in Saoedi-Arabië: "Mercedes is niet langer superieur in topsnelheid!"

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS