Formule 1

Stoelendans in de Formule 1: Alpine-deur is niet gesloten voor Daniel Ricciardo

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 augustus 2022 18:02 • Print artikel

Daniel Ricciardo is kandidaat om het stoeltje in te nemen dat bedoeld was voor Oscar Piastri bij Alpine, Otmar Szafnauer is er stellig van overtuigd dat hij geen bruggen heeft verbrand toen hij het team twee jaar geleden verliet.

Daniel Ricciardo


Immers, als Fernando Alonso heen en weer kan springen, waarom kan Ricciardo dat dan niet? Alpine weet op dit moment nog niet wie Esteban Ocons teamgenoot voor 2023 zal worden. Vier dagen geleden dacht het team dat het Alonso zou worden, omdat Alpine hem een eenjarig contract had aangeboden waarvan ze dachten dat hij dat zou accepteren.

Maandagochtend kondigde Alonso echter aan dat hij volgend seizoen naar Aston Martin gaat, waar hij een meerjarige overeenkomst heeft getekend. Dat is geen groot probleem aangezien Alpine op dinsdag verklaarde dat Piastri in de plaats van Alonso zou komen.

Piastri ontkende dat en legde een verklaring af op sociale media die eindigde met de woorden "Ik zal volgend jaar niet voor Alpine rijden".

In plaats daarvan wordt verwacht dat hij Ricciardo vervangt bij McLaren, ook al hield de geplaagde coureur drie weken geleden nog vol dat hij volgend seizoen bij McLaren zou blijven.

"Als je bijvoorbeeld naar Fernando kijkt, hij komt en gaat, en ik denk dat dat ook met andere coureurs gebeurt", vertelde teambaas Szafnauer aan Motorsport. "En ik denk dat dat geen probleem is. Ik denk dat we ons moeten concentreren op de plannen die we hebben voor de komende 89-88 races."

"We moeten ervoor zorgen dat we dat plan aanvullen met de beste coureur die we kunnen krijgen. We hebben een aantal opties. We zetten de beste coureur naast Esteban, zodat we verder kunnen gaan met wat we hebben gepland."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS