Formule 1

Stoelendans Renault F1: "Ik had dit wel zien aankomen en ben totaal niet verrast dat Daniel Ricciardo vertrekt"

Uitgegeven door Bart • 24 mei 2020 19:28 • Print artikel

Jack Aitken was de afgelopen jaren test- en reservecoureur voor Renault, maar verruilde zijn rol bij het Franse team afgelopen winter voor een vergelijkbare rol bij Williams. Als de 24-jarige Brit had geweten dat Daniel Ricciardo na dit jaar zou vertrekken, had hij wellicht gebleven, maar die mogelijkheid wijst de coureur zelf van de hand. Aitken denkt dat hij de juiste keuze heeft gemaakt door te vertrekken bij Renault.

Jack Aitken


"Ik had dit wel zien aankomen en ben totaal niet verrast dat Daniel Ricciardo vertrekt", aldus Aitken in een interview met RACER. "De volgende keuze van Renault is de reden dat ik blij ben met mijn vertrek. Ik weet niet of Renault zo veel investeert in het opleidingsprogramma als de jonge coureurs zouden willen. Ik voelde dat er weinig kans was om door te breken. En er gaan nu weer geruchten rond over ene Fernando."

"Als ze zo iemand kunnen halen, wat zou ik me dan in mijn hoofd halen dat ik een kans zou hebben. Het zou me niet verbazen als ze Alonso halen. Ze hebben een nieuwe kopman nodig."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS