Formule 1

Stoelendans Red Bull Racing: 'Nog genoeg tijd om over toekomst Perez te beslissen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juni 2021 06:50 • Print artikel

Christian Horner zegt dat Red Bull geen overhaaste beslissing zal nemen over de toekomst van Sergio Pérez, winnaar van de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


Pérez behaalde in Bakoe zijn tweede overwinning in zijn carrière in de Formule 1. Hij greep de leiding nadat Max Verstappen ongelukkig was uitgevallen in de slotfase van de race en bezegelde zijn triomf in de laatste twee ronden voor de finishvlag.

Pérez' sterke optreden in Azerbeidzjan, waar hij zich als zesde kwalificeerde, volgde op een geleidelijke verbetering van zijn prestaties na een moeilijke start van zijn 2021-campagne met zijn nieuwe team.

Horner houdt de vorderingen van zijn coureur nauwlettend in de gaten, maar benadrukte dat het nog te vroeg is om te beslissen of Pérez volgend seizoen bij het team uit Milton Keynes zal blijven. "We hebben nog genoeg tijd om die vraag te beantwoorden", vertelde Horner aan de media in Bakoe. "Maar Sergio doet zijn werk geweldig. Dat moet hij gewoon blijven doen."

Horner gaf toe dat hij een goede vertoning van Pérez in Bakoe had verwacht gezien zijn staat van dienst op het snelle stratencircuit. Maar de prestatie overtrof uiteindelijk de verwachtingen van de Red Bull-teambaas. "We wisten dat hij hier goed was, maar we wisten niet dat hij zo goed was", zei Horner. "Hij was het hele weekend snel. Hij zat precies op het tempo en de enige fout die hij maakte, was in de eerste run van Q3. Zijn racetempo was fenomenaal. Als hij niet te lang had stilgestaan bij de pitstop, dan had hij bij de overcut recht boven Max gezeten, zo snel was hij in schone lucht. Fenomenaal. De manier waarop hij verdedigde voor Lewis en dat controleerde was klasse."

Horner denkt dat de overwinning van Pérez zijn zelfvertrouwen alleen maar zal doen groeien. "Dat hij die overwinning pakt, is goed voor zijn zelfvertrouwen. Hij staat nu derde in het rijderskampioenschap. Hij ligt voor op de verwachtingen. Ik denk dat het een extra troef voor ons is dat op een dag dat je je leidende auto verliest, Checo er is om ons de overwinning te bezorgen. Dat is precies waar we naar op zoek waren. Ik ben blij voor hem en voor het team, dat achter de schermen zoveel werk heeft verzet. Ook voor al onze partners. Ik denk dat iedereen zijn steentje bijdraagt en dat Checo daar deel van uitmaakt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS