Formule 1

Stoelendans Haas F1 Team, wie pakken de zitjes? Mijn naam is Haas...

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 november 2020 19:03 • Print artikel

Het Haas F1 Team lijkt volgend jaar met Mick Schumacher en Nikita Mazepin te gaan rijden, nadat de Amerikaanse F1-renstal onlangs bekend maakt dat het contract met Kevin Magnussen en Romain Grosjean niet verlengd werd. Al snel zette teambaas Gunther Steiner de deur open naar een volledige rookie lineup.

Silly season Haas F1

Volgens Soymotor is door het Amerikaanse team besloten om de twee jonge honden een stoeltje te geven. Daarbij moet Mazepin wel een superlicentie toegekend gaan krijgen door de FIA. Eerder dit jaar meldde het overkoepelende orgaan dat het aantal punten om in de F1 te rijden, ondanks Covid-19, nog steeds 40 punten zijn. De coureurs hebben echter de mogelijkheid om een casus aan te brengen waarom zij wel toegestaan mogen worden. Dit is in het geval als de coureur bijvoorbeeld 30 punten heeft en door corona een aantal races gemist heeft.

Onder normale omstandigheden moet Mazepin zevende of hoger eindigen om zich te kwalificeren voor de superlicentie, met nog twee resterende ronden. Schumacher daarentegen heeft aan een zesde plek of hoger genoeg om zich te kwalificeren voor deze licentie. De Duitser leidt op dit moment het kampioenschap. “Haas heeft al bevestigd dat ze geen haast hebben om hun line-up officieel aan te kondigen voor volgend jaar en gaat waarschijnlijk wachten tot het seizoen over is”, aldus Soymotor.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS