Formule 1

Stoelendans Formule 1 - Mercedes-geruchten: 'Ik wil duidelijkheid voor Spa'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2021 18:35 • Print artikel

George Russell werd de afgelopen weken veelvuldig genoemd als de vervanger van Valtteri Bottas bij Mercedes. De Fin rijdt sinds 2017 voor de wereldkampioen bij de constructeurs, maar heeft nooit echt kunnen meestrijden om het kampioenschap, terwijl zijn teamgenoot alle jaren de titel won. De eerste paar races tot nu toe waren heel slecht voor Bottas. Zijn toekomst bij het team lijkt in het geding.

George Russel Williams F1


Russell lijkt de beste papieren te hebben om hem op te volgen bij de Duitse formatie. De Brit kreeg vorig jaar een kans in Bahrein toen Lewis Hamilton aan de kant stond vanwege een coronaire-infectie. Hij maakte meteen indruk en sindsdien wordt hij vaak gelinkt aan een Mercedes-zitje. Hij wil er echter niets van weten.

"Ik heb er met Toto Wolff nog niet over gesproken." Volgens Russell is hij ook niet iemand die maandenlang over een contract wil praten. Hij ziet het liever snel geregeld. "Dat is altijd mijn mentaliteit geweest. Ik ben gewoon gefocust op het hier en nu, maar ik weet zeker dat ik voor het einde van de zomerstop duidelijkheid heb", legde de Brit uit op Formula1.com.

"Ik denk dat we allemaal een mooie zomerstop willen, zonder gedoe met contracten. Het geeft iedereen een beetje duidelijkheid. We zullen het echt zien in de komende weken." Er waren ook geruchten dat Russell na Silverstone wellicht bij Mercedes zou plaatsnemen, maar het lijkt erop dat Russell dit seizoen bij Williams zal afmaken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS