Formule 1

Stoelendans Formule 1: 'Fout Valtteri Bottas zal keuze Mercedes niet beïnvloeden'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 augustus 2021 19:08 • Print artikel

De fout van Valtteri Bottas tijdens de Grand Prix van Hongarije zal geen invloed hebben op de keuze voor 2022. Dat stelt Mercedes-teammanager Toto Wolff.

Valtteri Bottas en Lewis Hamilton F1 Mercedes Grand Prix


Bottas vecht om zijn zitje bij Mercedes voor 2022 en hoopte met een sterk optreden in Hongarije de zomerstop in te gaan. Maar de Fin kwam niet eens voorbij bocht één nadat hij achterop de McLaren van Lando Norris was gebotst. Bottas, Norris en Red Bulls Sergio Pérez lagen daarmee allemaal uit de race. Max Verstappen in de andere Red Bull raakte ook betrokken in het drama en liep zware schade op aan de zijkant van zijn RB16B.

Er was nogal wat woede jegens Bottas na dat incident, maar niet van Wolff, die het grotere plaatje in ogenschouw zal nemen wanneer hij beslist of hij Bottas of George Russell naast Lewis Hamilton wil voor 2022. "Het heeft helemaal geen invloed op de beslissing", wordt Wolff geciteerd door de Express. "De fout was ongelukkig met grote gevolgen. Hij werd ingeklemd door de twee auto's voor hem en verloor downforce en toen was het al te laat."

Na de crash nam Bottas de schuld op zich, omdat hij de McLaren van Norris van achteren had aangereden. "Ik denk dat dat eerlijk genoeg is", zei Bottas toen hij te horen kreeg dat de andere betrokken coureurs hem de schuld gaven. "Ik had een slechte start, veel wielspin dus ik verloor het momentum, Lando kwam voor me te rijden en ik zat vlak achter hem bij het aanremmen van bocht één. Ik denk dat ik de rempunten verkeerd heb ingeschat, ik had niet verwacht dat ik de wielen zou blokkeren.”

"Het voelde ook alsof ze zich vrij vroeg verremden, maar ik was degene die erachter zat en ik was er verantwoordelijk voor dat Lando uiteindelijk werd geraakt en dat betekende dat hij vervolgens een heleboel mensen voor hem eraf reed. Het is niet geweldig voor mij en niet geweldig voor anderen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS