Formule 1

Stoelendans F1: wat wordt het bij Renault? De charismatische, Asturische stier of de Scandinavische rust?

Uitgegeven door Peter Vader • 28 mei 2020 12:41 • Print artikel

Valtteri Bottas komt bovendrijven als een cruciale figuur in de volgende ronde van het 'Silly Season' van 2021.In tegenstelling tot de grote wens van hoogste Daimler-baas Ola Kallenius, lijkt het onwaarschijnlijk dat Mercedes Sebastian Vettel en Lewis Hamilton in één team aan elkaar zou koppelen. Een waarschijnlijker scenario is dat George Russell volgend jaar in de Mercedes zit, tezamen met de zesvoudig wereldkampioen. Het veroorzaakte in ieder geval geruchten over gesprekken tussen de Fin Valtteri Bottas, en potentiële alternatieve teams, waaronder Red Bull met naast hem Max Verstappen. Bottas verkeert voortdurend in een onzekere situatie omdat hij bij Mercedes werkt met eenjarige deals sinds Nico Rosberg in 2016 met pensioen ging.

Valtteri Bottas 2020 F1 Mercdes


Charismatisch, wraakzuchtig en onzekerheid
Maar Jean-Michel Desnoues, auteur en correspondent van het Franse tijdschrift Auto Hebdo, denkt dat Renault een betere bestemming is voor Bottas. Dit ondanks het feit dat Desnoues denkt dat Fernando Alonso eigenlijk de favoriet is. "Alles wijst op de komst van de Asturische stier", zei hij. “Hij is onlosmakelijk verbonden met het Franse team, waarmee hij zijn twee wereldtitels behaalde. Hij is charismatisch, hij is uit op wraak en voor een team dat onzeker lijkt, is hij op het juiste moment de juiste man. Het lijkt erop dat alleen hij klaar is om een team te omarmen dat Ricciardo heeft afgewezen. ”

Scandinavische rust
Desnoues denkt echter dat Renault ook Bottas kan omarmen. “Hij heeft meerdere keren laten zien dat hij Lewis Hamilton kan verslaan, met een Scandinavische rust, die sterk contrasteert met het vulkanische karakter van de Spanjaard', zei hij. En hij zei dat Bottas' huidige baas Toto Wolff, die nauw betrokken is geweest bij het management van de carrière van de Fin, ook kan aandringen op de overstap naar Renault. "Het pensioen van Hamilton komt elk jaar dichterbij, dus om de ontwikkeling van zijn ideale opvolger, George Russell, te versnellen, zou Toto Wolff liever zien dat zijn tweede coureur nu naar Enstone vertrekt", aldus Desnoues.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS