Formule 1

Stoelendans F1: carrière Nicholas Latifi hangt aan zijde draadje: "Mijn plek is niet zeker"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 juni 2022 06:06 • Print artikel

Nicholas Latifi rijdt komend weekend voor het eerst een thuisrace in de Formule 1. De Canadese Williams-coureur kon vanwege de coronacrisis in 2020 en 2021 niet voor eigen publiek rijden, maar dit jaar dus wel. Helaas voor Latifi kan dit zomaar zijn laatste F1-race uit zijn carrière zijn. De carrière van de Canadees hangt immers aan een zijden draadje. De geruchtenmolen suggereert dat regerend Formule 2-kampioen Oscar Piastri zijn vervanger zal worden.

Nicholas Latifi

Het is nog niet zeker of Piastri dit seizoen al instapt, maar deze mogelijkheid neemt steeds serieuzere vormen aan. Iets wat wel bijna zeker is, is dat Piastri in 2023 en 2024 door Alpine zal worden uitgeleend aan Williams, aangezien Alpine op het moment hun rijdersduo wil behouden. Alpine CEO Laurent Rossi geeft al een subtiele hint aan RTL: "Ik kan wel stellen dat er op dit moment coureurs in de Formule 1 zijn die niet zo goed zijn als Oscar." Volgens Martin Brundle is Piastri 'te goed om niet in de Formule 1 te rijden.'

Toch is het nog niet voor de volle 100 procent zeker dat de Canadees de deur gewezen wordt. Volgens goed ingevoerde mensen in de Formule 1-paddock zal Latifi door het sponsorgeld van Sofina Foods, het miljarden bedrijf van zijn vader Michael, toch nog een jaartje extra krijgen bij Williams. Latifi zelf beseft zich echter heel goed dat hij deze prestaties niet lang meer zal kunnen vertonen. "Ik moet zeker mijn prestaties verbeteren. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat mijn plaats in het team zeker is. Ik ben me ervan bewust dat de situatie moet veranderen. Ik geef toe dat ik sinds Jeddah geen goed gevoel in de auto heb gehad", vertelde hij aan Le Journal de Montreal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS