Formule 1

Steun voor Mattia Binotto: "Niet Binotto maar Inaki Rueda moet het veld ruimen"

Uitgegeven door Bart • 9 augustus 2022 15:30 • Print artikel

Ferrari beschikt dit jaar over het uiterst snelle bolide, maar door meerdere oorzaken is de achterstand op Red Bull en Max Verstappen fors. In de meest recente race in Hongarije ging het jammerlijk mis door een falende strategie. Volgens oud-sportief directeur van Ferrari Cesare Fiorio moet niet teambaas Mattia Binotto verantwoordelijk worden gehouden, maar strategist Inaki Rueda.

Mattia Binotto


Tot nu toe zijn er nog geen koppen gerold bij Ferrari. Fiorio zegt tegen het Italiaanse Autosprint dat hij dat wel verwacht had van president John Elkann. "Er zijn in Boedapest zo veel fouten gemaakt. Het is zo jammer, want de auto van 2022 is zeer snel. Het team heeft de laatste twee seizoenen flinke progressie geboekt en daar mogen ze Binotto heel dankbaar voor zijn. De technische kant is altijd zijn ding geweest en dat heeft hij dit jaar nogmaals bewezen."

Fiorio vindt dat Ferrari langer door zou moeten gaan met Binotto. "Hij heeft het heel sterk gedaan met de F1-75. Er moeten alleen andere mensen om hem heen komen. Niet Binotto moet weg, maar Inaki Rueda wel. Hij heeft voor meerdere teams gewerkt, maar is daar nooit echt uitgeblonken. Tijdens een race moet je snel beslissingen kunnen nemen. Ferrari mist de intuïtie om meteen te kunnen schakelen. Je kunt dat niet aan de coureurs overlaten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS