Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Sterke seizoensstart van #TeamPGZ tijdens het eerste weekend van de Porsche Carrera Cup Benelux

Uitgegeven door Peter Vader • 4 mei 2021 09:02 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS - Op het schitterende Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen stond afgelopen weekend de eerste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021 op het programma. In het kader van het FIA World Endurance Championship konden de rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux zich een eerste maal met elkaar meten achter het stuur van de gloednieuwe Porsche 992 GT3 Cup. #TeamPGZ telde na het weekend één poleposition en vier podiumplaatsen, ondanks het ontbreken van Xavier Maassen wegens een corona-quarantaine. Het team maakte een meer dan geslaagd debuut op een hoog niveau!

#TeamPGZ Porsche Carrera Cup Benelux 2021 Spa-Francorchamps 1

Xavier Maassen kon wegens ziekte niet naar de Belgische Ardennen, maar dat weerhield #TeamPGZ er niet van om zeer mooie resultaten neer te zetten. De jonge Huub van Eijndhoven liet in Francorchamps zien dat er met hem dit seizoen absoluut moet rekening gehouden moet worden. De groene Porsche 992 GT3 Cup, die door JW-raceservice wordt klaargestoomd, begon sterk aan het weekend met twee startplaatsen op de eerste rij.

#TeamPGZ Huub_van_Eijndoven_Nr10 Porsche Carrera Cup Benelux 2021 Spa-Francorchamps 2

Huub van Eijndhoven: “Ik kon een tweede tijd laten noteren voor de startgrid van de eerste race en ik stond op de polepositie voor de tweede race van het weekend, net voor de start van het FIA World Endurance Championship. Dat is toch wel een zeer mooi debuut in deze erg hoogstaande competitie met de nieuwe Porsche 992 GT3 Cup, wat overigens een geweldige nieuwe racewagen is. De wedstrijden waren erg intens en op het scherpst van de snede en ik ben dan ook trots op mijn derde en tweede plaats, meteen ook goed voor heel wat kampioenschapspunten. Ik ben #TeamPGZ en JW-raceservice ook dankbaar voor zo’n goede auto, want daar was niets op aan te merken.”

#TeamPGZ Ad_Geerts_Luc_Vanderfeesten_Nr11 Porsche Carrera Cup Benelux 2021 Spa-Francorchamps 3

Ook tweemaal zilver in AM-categorie
Ook in de AM-categorie was #TeamPGZ prominent aanwezig, met een dubbele zilveren medaille voor Luc Vanderfeesten in de witte Porsche 992 GT3 Cup die door Red Ant Racing onder handen wordt genomen. Vanderfeesten maakte het hele weekend stevige progressie en werd op zaterdag, tijdens de tweede race niet enkel tweede in de klasse, maar ook dertiende algemeen, nog voor een aantal deelnemers uit de Pro/Am-categorie. De Limburgse nieuwkomer in de Porsche Carrera Cup liet zien dat hij zeker zijn plaats in het sterke startveld heeft.

#TeamPGZ Porsche Carrera Cup Benelux 2021 Spa-Francorchamps 4

Luc Vanderfeesten: “Ondanks de ongelukkige afwezighed van Xavier Maassen, kunnen we stellen dat #TeamPGZ een sterk Spa-Francorchamps-weekend heeft neergezet. Ik denk dat onze structuur er staat en dat we als team zeker onze plaats hebben in dit schitterende kampioenschap. Het weekend was erg Porsche-getint, met ook races van de Duitse Carrera Cup en een zege van Porsche in het FIA FIA World Endurance Championship! Wij hopen Xavier uiteraard weer terug te zien in Oostenrijk!”

Voor de volgende afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux trekken de teams en rijders richting de Oostenrijkse Red Bull Ring, opnieuw een F1-circuit, en dat tijdens het weekend van 15 en 16 mei.

#TeamPGZ Ad_Geerts_Luc_Vanderfeesten_Nr11 Porsche Carrera Cup Benelux 2021 Spa-Francorchamps 6

#TeamPGZ Eau Rouge Porsche Carrera Cup Benelux 2021 Spa-Francorchamps 5

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS