Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

Sterke racepace Max Koebolt op Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 26 september 2021 12:57 • Print artikel

Max Koebolt heeft tijdens de vijfde European Le Mans Series wedstrijd van het seizoen opnieuw indruk gemaakt aan boord van de Nielsen Racing Ligier JSP320 LMP3. Op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps racete Koebolt dankzij een sterke racepace naar de negende plaats in het grote en competitieve veld.

Max Koebolt op Spa-Francorchamps

Het circuit van Spa-Francorchamps is altijd al de ultieme test geweest voor mens en machine en dat bleek ook tijdens de vrije training en kwalificaties waar verschillende coureurs de fout in gingen, met natuurlijk de fameuze Eau Rouge bocht als scherprechter.

Het was die scherprechter die ervoor zorgde dat de kwalificatiesessie ruim dertig minuten stil kwam te liggen na een zware crash van een Frans team waardoor de rest van het veld nog maar acht minuten om een tijd neer te zetten. Koebolt kwam in die acht minuten tot een uitstekende tijd, verre weg de snelste tijd van het team in de afgelopen dagen en de 2:13.685 was uiteindelijk goed voor de 14e tijd in een bijzonder krappe en competitieve sessie.

De start van de vier uur durende race op zondag was voor het hele veld een chaotische start waarbij meerdere auto’s in de eerste paar bochten elkaar raakten. Hetzelfde overkwam de #6 Ligier van Nielsen Racing met startende rijder Nick Adcock achter het stuur. De Ligier werd hard geraakt op het achterwiel door een JMW Ferrari en belandde in de grindbak. Meer dan een ronde werd verloren door het incident waardoor het team op achtervolgen was aangewezen.

Nadat Nick Adcock en later Austin McCusker hun tijd achter het stuur hadden voltooid was het de beurt aan Max Koebolt en ondanks het feit dat de Ligier na het incident gehavend was bleek de jonge Nederlander nog steeds in staat om consequent bij de snelsten op de baan te horen. “Het was jammer dat de auto niet meer optimaal was want we versleten in rap tempo onze achterbanden en een paar ronden achterstand maak je simpelweg niet goed in dit competitieve kampioenschap”, aldus Koebolt na de race. Uiteindelijk vocht het Nielsen Racing team zich terug naar een knappe negende plaats maar was de achterstand te groot om een grote rol in de strijd om het podium te spelen.

De laatste wedstrijd in de European Le Mans Series wordt verreden op 24 oktober op het Portugese circuit van Portimão. “We gaan daar voor een top vijf. Het circuit is briljant en de perfecte plek om
het seizoen af te sluiten”, aldus Max Koebolt.

Max koebolt op Spa-Francorchamps

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS