Karting • GK4 Kartseries

Sterke inhaalslag van Sky Defourny eindigt op P3: "Eerste podiumplaats van het seizoen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 mei 2023 14:31

GENK – Na een ietwat mindere kwalificatie ging het zaterdag alleen nog maar crescendo met Sky Defourny tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series. Met als ultieme resultaat een welverdiende podiumplaats in de finale van de X30 Senioren-klasse. De vijftienjarige coureur uit Vinkeveen, die vorig seizoen kampioen werd bij de IAME Junioren, deed dan ook opgetogen zijn verhaal.

Sky Defourny

“We hebben nu de eerste beker en ik hoop er meer te winnen dit seizoen!”, zei Sky. En dan te bedenken dat er nog meer in had gezeten op het circuit van Genk. Althans, daarvan was de snelle Utrechter overtuigd. “Als de jongens in het begin van de race niet zo hadden gebatteld en wat slimmer hadden gereden, dan was de nummer één niet zo ver uitgelopen. Dan hadden we met hem ook kunnen battelen en misschien een plaatsje hoger kunnen eindigen. Ik dacht tijdens het rijden: jongens, even samenwerken.”

Hoewel dat dus niet gebeurde, was hij meer dan tevreden met zijn derde plaats. Logisch ook. “Het is pas mijn eerste jaar bij de X30 Senioren”, zei de kampioen van 2022, die uitkomt voor het succesvolle TD Racing Team. “En tijdens de vorige race in de GK4 hadden we pech gehad. De motor deed het niet goed tijdens de kwalificatie in Mariembourg en moest ik de eerste race als 31ste starten. In de finale ging het destijds ook niet helemaal zoals we wilden. Maar nu sta ik dus op het podium.”

Wat Sky afgelopen weekeinde op de Belgische piste liet zien, is veelbelovend voor de rest van het seizoen. Na de twaalfde tijd in de kwalificatie, denderde hij tijdens de races naar de zesde, vijfde en derde plaats in de respectievelijke races. “Het is een heel moeilijke baan. De afgelopen twee dagen hebben we veel getraind om de puntjes op de i te zetten. We zaten er uiteindelijk wel goed bij.”

Sky Defourny

Maar hoe zat het dan met zijn kwalificatie? “Ik was twaalfde omdat ik de hele tijd in mijn eentje reed terwijl de meeste anderen een tow hadden en konden profiteren van de slipstream. Dat scheelt twee, drie tienden van een seconden. In de eerste race reed ik van twaalf naar zes. Dat was goed, ik had het niet verwacht. Ik had een goede start en kwam overal goed doorheen.”

In de tweede race werd hij vijfde. “Ik had het wel even moeilijk. Als ik iets slimmer had gereden, had ik de vierde plek kunnen pakken. Degene die ik inhaalde, had ik beter kunnen volgen. Want ik reed naar de jongen voor mij. Als ik had gevolgd, had ik de nummer vier nog kunnen inhalen”, toonde hij zich zelfkritisch.

In de finale startte Sky vervolgens op de zesde plaats. “Mijn race liep wel goed. Al had ik wat moeite om de nummer vier in te halen, want die verdedigde echt goed. Toen ik hem te pakken had, kon ik van hem wegrijden en de jongen voor me bijhouden. Ik was blij met de derde plaats. Dit was de eerste podiumplaats van het seizoen.”

Behalve de GK4 Kart Series rijdt Sky dit seizoen ook het NK IAME in de X30 Senior-klasse. “Ik hoop nu natuurlijk vaker op het podium te komen, ook in het NK!

Sky bedankt Thierry Delré, alle sponsoren en zijn ouders.

Sky Defourny wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door:
Spring Real Estate Amsterdam
QCS Quick Cargo Service BV Hoofddorp
Ham Vastgoed Onderhoud Velsen Noord
Mister Shop Amsterdam Noord
W.Pothuizen Bouw BV Vinkeveen
ABS Le Mans Amsterdam Noord
AutoBrockhoff Amsterdam Noord
Autotechnica Amsterdam Noord
Asian Food Concepts on Location
Eipi Belettering & Gevelreclame Purmerend
Boathouse Vinkeveen
DDW Vinkeveen Alround timmerspecialist scheeps & interieur betimmeringen
Basko Healthcare Zaandam
Krijtenberg Sound & Vision Amstelveen
OuterBeauty Vinkeveen
River Carwash Amsterdam Noord
Timmerenonderhoudsbedrijf Dennis van Vliet Vinkeveen
Interimist Vinkeveen
Co van der Horst Amstelveen
Alle vrienden van Sky Defourny Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS