Formule 1

Sterke Lewis Hamilton vecht zich voorbij Max Verstappen: "De strategie heeft goed uitgepakt"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 9 mei 2021 15:55

Lewis Hamilton was ontzettend blij na zijn overwinning op het circuit van Barcelona. Voor de Brit was het de 98e zege in de Formule 1. De Mercedes-coureur had na de race nog zo veel energie over dat hij eigenlijk nog wel een keer wilde. Deze keer moest Hamilton er opnieuw flink voor vechten, omdat Verstappen lange tijd voor hem lag. Maar door een uitstekende strategie van het team lukte het Hamilton toch om Verstappen in te halen.

Lewis Hamilton

"Wat ik als eerste wil zeggen, is dat het ontzettend fijn is om hier fans te zien. Ik zag zelfs een Britse vlag en dat maakte me wel vrolijk", aldus de eerste reactie van Lewis Hamilton na de race. "Ik voel me echt geweldig, ik wil nog wel een keer. Het trainen heeft echt zijn vruchten afgeworpen."

Hamilton had de zege zeker niet cadeau gekregen. "Red Bull had een goede start en ik moest echt op jacht. Ik was aan het einde van de race bang dat de banden het niet uit zouden houden, maar ik heb het voor elkaar gekregen. Deze strategie was altijd al het plan en dat heeft goed uitgepakt."

"Ik weet uit eigen ervaring dat een stop hier heel erg moeilijk is. Voor de eerste pitstop dacht ik echt dat ik Max Verstappen nog kon pakken. Daar was ik echt gebrand op, maar ik wilde ook niet een call van het team negeren. Daarna waren we echt snel."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS