Autosport Internationaal Toerwagens • WRC

Sterke Belgische en Nederlandse afvaardiging in 'Deutschland Rally'

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 14 augustus 2008 16:30 • Print artikel

Vrijdag start rondom Trier de ADAC Rallye Deutschland. Naast alle toppers uit het World Rally Championship staan er niet minder dan vijftien Nederlandse deelnemers aan het vertrek. Grootste kanshebbers op een goede eindklassering zijn Erik Wevers, Mark van Eldik en Peter van Merksteijn.


Het team van Wevers Sport brengt naast Erik Wevers ook René Kuipers en Dennis Kuipers met Ford Focus WRC's en Harry Kleinjan met en Skoda Fabia WRC aan de start. Peter van Merksteijn heeft het WRC optreden verkozen boven de 1000km race op de Nürburgring. Van Merksteijn Motorsport start met 2 Focus WRC's voor Peter van Merksteijn en zijn zoon Peter Junior.

Het KNAF Talent First Team Holland gaat met Kevin Abbring en Hans Weijs Jr de strijd weer aan in het Junior WRC. In de 'shakedown' die op donderdag verreden werd het potentieel op het Duitse asfalt weer onderstreept met een mooie derde tijd voor Kevin in de Renault Clio R3 en een zevende tijd voor Hans Weijs in de Citroen C2 R2 MAX. Jan Timo van der Marel, die in Nederland onder de vlag van het Talent First Team in de Mitsubishi Colt Cup uitkomt gaat in Duitsland met een Renault Clio Ragnotti kennis maken met het zware WRC evenement.

Een andere opvallende deelnemer is Henk Vossen. De sympathieke Limburger komt voor maar liefst de 33e keer aan de start van de Rallye Deutschland verschijnt. Jasper van den Heuvel zal proberen zijn prestatie van 2007 te evenaren, toen hij knap de winst in de Groep N klasse wist te behalen.


Mikko Hirvonen gaat momenteel aan de leiding in de WRC tussenstand, maar zal ongetwijfeld een zware dobber gaan krijgen aan Sebastien Loeb die een unieke prestatie neer kan zetten door voor de zesde opeenvolgende keer de Duitse ronde op zijn naam te zetten. Loeb kan sterke tegenstand verwachten van Citroen teamgenoot Dani Sordo en de op asfalt altijd sterk rijdende Belg Francois Duval, die een Ford Focus uit de stallen van Stobart zal besturen.


De start van de eerste proef start op vrijdagochtend, op zondag wordt de rally besloten met een spectaculaire showproef in het centrum van Trier. In totaal moet er ruim 350 kilometer op snelheid worden gereden.

Tekst en foto's: Edwin Nieuwenhuis

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS