Formule 1

Steiner kritisch op vooruitgang Schumacher: "Geen grote stappen gezet"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 mei 2022 19:11 • Print artikel

Mick Schumacher is dit seizoen bezig aan zijn tweede jaar in de Formule 1. Net als vorig jaar is hij actief bij het Amerikaanse team van Haas. De Duitser reed vorig seizoen Nikita Mazepin om de oren, dit seizoen heeft hij Kevin Magnussen naast zich rijden, nu weet Schumacher niet te floreren.

Gunther Steiner

Op het gloednieuwe Miami International Autodrome was Schumacher anderhalve week geleden hard op weg naar punten. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher reed op de negende positie toen hij tegen zijn boezemvriend Sebastian Vettel aan reed.

Door deze onbezonnen actie viel Schumacher uit. Hij kon naast de kritiek vanuit de media ook rekenen op een preek van teambaas Gunther Steiner, die zeker niet te spreken was van de actie van Schumacher jr. In gesprek met Speedweek had de teambaas van Haas er het volgende over te zeggen: Ik zou niet zeggen dat Mick een grote stap heeft gezet na de winter. Hij weet dat ook en hij heeft goede kansen op punten. Ik hoop dat dit snel gebeurt omdat we willen dat ook hij punten pakt. Hij wordt steeds volwassener."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS