Formule 1

Stefano Domenicali over aanpassing F1-kalender: "de situatie rondom corona blijft onzeker"

Uitgegeven door Bart • 12 januari 2021 11:40 • Print artikel

Door de aanhoudende pandemie heeft de Formule 1 de kalender voor 2021 aangepast. Zo is de Grand Prix van Australië naar het najaar verschoven en gaat ook de race in China niet op de oorspronkelijke datum door. Daarnaast gaat de Formule 1 net als vorig jaar naar Imola. F1-directeur Stefano Domenicali is tevreden dat het aantal van 23 races onveranderd blijft.

F1 kalender


"Het is een drukke start van het jaar, maar we zijn blij dat we nog altijd een kalender met 23 races hebben", aldus Domenicali in een reactie. "De pandemie stelt ons nog niet in staat om naar een normaal leven terug te keren, maar we hebben vorig jaar laten zien dat we als eerste internationale sport weer konden beginnen."

"We hebben de ervaring om alsnog een mooi seizoen neer te zetten. Daarom is het goed nieuws dat we al een nieuwe datum hebben gevonden voor de race in Australië. We werken hard samen met onze Chinese collega's om ook daar een oplossing voor te vinden. Daarnaast zijn we erg enthousiast dat we de terugkeer van Imola kunnen aankondigen. De situatie rondom corona blijft onzeker, maar we hebben de ervaring om ons aan te passen aan alle richtlijnen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS