Formule 1

Stefano Domenicali: "De Formule 1 heeft een competitieve Ferrari nodig"

Uitgegeven door Bart • 22 januari 2021 11:01

Voormalig teambaas van Ferrari Stefano Domenicali heeft zijn rode hart nog niet verloren. De Italiaan heeft het stokje als F1-directeur overgenomen van Chase Carey en hoopt dat de Scuderia snel aan het front van de Formule 1 terugkeert. Na een desastreus verlopen 2020 is het de vraag hoe sterk Ferrari kan terugkomen. Afgelopen seizoen kwamen Charles Leclerc en Sebastian Vettel niet verder dan zesde plaats bij de constructeurs met een achterstand van 71 punten op de P3 van McLaren.

Carlos Sainz


Domenicali spreekt bij Sky Sports F1 de hoop uit dat Ferrari competitiever wordt en in de buurt van Mercedes en/of Red Bull kan komen. "Na alles wat er vorig jaar gebeurd is, hebben we allemaal een competitieve Ferrari nodig. Ik ben ervan overtuigd dat Ferrari beter voor de dag zal komen, al zal dat niet makkelijk zijn nu de regels niet veel veranderen. Ik verwacht dat Ferrari er dichter bij zal zitten."

De Italiaan schat in dat ook de concurrenten Mercedes en Red Bull graag zien dat Ferrari beter voor de dag komt. "Teambazen als Toto Wolff en Christian Horner willen ook een grotere show en dat de sport attractiever wordt. Dan is het voor iedereen leuker om naar te kijken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS