Formule 1 • MOTO GP

Stefano Manzi van Pata Yamaha Ten Kate Racing kwalificeert zich op eerste startrij in Misano

Uitgegeven door HJ van Keulen • 14 juni 2024 20:33

Stefano Manzi heeft zich vrijdagmiddag als derde gekwalificeerd in de World Supersport klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Onder zeer zonnige en warme omstandigheden eindigde de Italiaan als derde in de Superpole sessie op zijn thuiscircuit, Pata Yamaha Ten Kate Racing teamgenoot Glenn van Straalen kwalificeerde zich als veertiende.

Pata Yamaha Ten Kate Racing

Na een onderbreking van zeven weken werd het World Supersport seizoen vrijdag weer hervat op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Het was behoorlijk warm op het Italiaanse circuit met veel zonneschijn en temperaturen ruim boven de 25°C. De vrije training in de ochtend werd door Stefano Manzi afgesloten met de tweede rondetijd terwijl teamgenoot Glenn van Straalen daarin de tiende rondetijd reed.

’s Middags was het al meteen tijd voor de kwalificatie en aangezien de asfalttemperatuur flink was gestegen vergeleken met de ochtend was het gripniveau ook aanzienlijk gedaald. Met een 1’37.489 wist Manzi zich als derde te kwalificeren voor zijn thuisrace die hij zal gaan rijden met een speciale kleurstelling. De onthulling daarvan is op vrijdagavond in de paddock van het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Van Straalen eindigde als veertiende in de Superpole sessie waardoor hem een behoorlijke uitdaging staat te wachten in Race 1 op zaterdagmiddag.

Stefano Manzi – P3: “Het was een goede vrijdag voor mij. Ik begon goed in de ochtend en had ook een goede sessie in de middag. Helaas eindigde ik niet op de positie die ik wilde omdat ik in de Superpole niet maximaal kon pushen en ook wat foutjes maakte. We moeten dit met het team analyseren en proberen om me sneller te maken. Montella en Huertas zijn erg snel dus het wordt een grote uitdaging om ze op dit circuit te volgen. Vanavond onthullen we onze speciale livery, dus misschien kan dit ons helpen om wat sneller te gaan.”

Glenn van Straalen – P14: “Het was best een lastige dag vandaag. In de Superpole sessie begon ik goed maar helaas kon ik in mijn derde run niet die stap maken die nodig was. Qua raceritme zitten we er goed bij dus zullen we morgen in de race naar voren moeten komen, hopelijk ziet het er dan anders uit dan nu.”

Pata Yamaha Ten Kate Racing

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Stefano heeft zich vandaag op de eerste startrij gekwalificeerd maar was voornamelijk gefocust op het racetempo. Dat is uitstekend maar helaas hebben we niet de ultieme kwalificatieronde eruit weten te persen, ook al is een plaats op de eerste rij prima om het weekend mee te beginnen. Gezien zijn tempo is hij klaar om morgen voor de overwinning te vechten. Het zal een spannende strijd worden want zo’n drie à vier rijders zijn heel snel.

Glenn had een redelijke vrijdag, na Assen zien we wel een stijgende lijn. Helaas kon hij door een kleine valpartij niet verder naar voren staan in de kwalificatie. Ondanks dat verwacht ik nog steeds dat hij morgen een goed resultaat kan behalen dus in het algemeen kunnen we tevreden zijn met deze eerste dag.”

De eerste World Supersport race over 18 ronden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat zaterdagmiddag om 15:15 uur van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS