Formule 1 • MOTO GP

Stefano Manzi racet Pata Yamaha Ten Kate Racing-machine met speciale livery naar podium in Misano, Glenn van Straalen P10

Uitgegeven door HJ van Keulen • 16 juni 2024 09:30

Stefano Manzi is zaterdagmiddag als derde geëindigd in de eerste World Supersport race van het weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Italiaan reed een zeer sterke race en behaalde daarmee alweer zijn vijfde podium van het seizoen uit zeven races. Teamgenoot Glenn van Straalen, die in Assen nog sensationeel won, wist vanaf de veertiende plaats op de grid als tiende over de finish te komen.

Pata Yamaha Ten Kate Racing

Nadat Manzi zich vrijdagmiddag als derde kwalificeerde achter Yari Montella en Adrián Huertas zou hij deze twee Next Generation Supersport coureurs ook zaterdag lange tijd in het zicht houden. De Italiaan begon sterk aan de race en wist het tempo in de beginfase te volgen, later werd echter duidelijk dat een derde plaats het maximale resultaat zou zijn waardoor Manzi zijn machine voor de vijfde keer dit seizoen naar het podium mocht brengen.

Na een moeizame kwalificatie moest Van Straalen vanaf de veertiende positie starten. Dankzij een goede openingsronde schoof hij al gauw op naar de elfde plaats waarna hij in de zesde ronde de tiende positie overnam. Deze hield de Nederlander vast tot aan de finish waardoor hij zes waardevolle punten voor Pata Yamaha Ten Kate Racing heeft gescoord.

Pata Yamaha Ten Kate Racing

Stefano Manzi – P3: “Het was een solide race maar we kunnen zeker niet blij zijn met deze derde plaats, mijn twee belangrijkste titelkandidaten eindigden voor me. Tot nu toe is het geen gemakkelijk weekend geweest. Na de kwalificatie dacht ik dat het moeilijk zou worden om ze te volgen maar helaas lukte dat vandaag niet. Ik ben niet blij met mijn achterstand op hen. We moeten kijken waar we onszelf kunnen verbeteren, maar ik weet niet zeker of het genoeg zal zijn om het gat helemaal te dichten. Zoals altijd zullen het team en ik alles doen wat we kunnen.”

Glenn van Straalen – P10: “Mijn start was goed maar de eerste paar ronden waren rommelig. Ik had daarna moeite om qua rondetijden in het ritme te komen wat ik eerder in het weekend wel kon doen. Dat was erg jammer maar hopelijk kan ik morgen iets verder naar voren zitten en in een goede groep zitten want we hebben de punten hard nodig.”

Pata Yamaha Ten Kate Racing

Kervin Bos – Ten Kate Racing teammanager: “Stefano is op het podium geëindigd tijdens zijn thuisrace in Misano met de speciale kleurstelling maar helaas kwamen we wat tekort op de concurrentie. We zullen alle stenen om moeten draaien om te kijken of we hem nog iets extra’s kunnen geven. Het zal niet makkelijk zijn maar hopelijk zal het genoeg zijn om hem in staat te stellen de strijd aan te gaan met Huertas en Montella. Glenn heeft een keurige tiende positie behaald na een lastige vrijdag met twee valpartijen, daar is hij goed van teruggekomen. Ik kijk uit naar de race.”

Race 2 voor de World Supersport klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat zondagmiddag om 15:15 uur van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS