Karting • Chrono

Stefan Buitelaar met eigen kartteam Young Drivers Academy naar leiding in NK ID Engines Senior: "Mooi concept"

Uitgegeven door Bart • 22 juli 2021 14:20

Venray – Stefan Buitelaar gaat na twee NK-races in de ID Engines Senior-klasse aan de leiding van het klassement. Na zijn tweede plaats in Strijen boekte de 26-jarige karter uit Leiden dit weekend ook een tweede plaats op de kartbaan van Raceway Venray. Buitelaar heeft twee jaar geleden zijn eigen kartteam Young Drivers Academy opgericht en hoopt dat jonge talenten zich bij zijn team gaan aansluiten. Met al zijn ervaring kan hij zijn know-how overbrengen op de volgende generatie karters.

Stefan Buitelaar

Naast het NK 4-takt van Chrono Karting rijdt Buitelaar ook met de X30 tijdens de Clubraces in Strijen en het GK4-kampioenschap. Daarnaast gaat hij regelmatig als monteur met het team van PdB Racing mee. “Vroeger heeft mijn vader een kartteam gehad en daar begeleidde ik al jonge talenten. Dat vond ik altijd heerlijk om te doen. Het was dan ook mijn droom om ooit een eigen team te hebben. In 2019 zijn we begonnen met de Young Drivers Academy.”

“We hebben nu zes rijders in ons team. Twee jonge talenten rijden in de Super Rookie Demo en mijn vriendin Rosaly Robijns en ik rijden in de GK4 en de Clubraces in Strijen. We zoeken nog bedrijven die het team willen ondersteunen. Dat kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld met de brandstof voor de trainingen en races, of het inschrijfgeld, maar voor het NK 4-takt zoeken we nog een bandensponsor. Geïnteresseerden kunnen contact met me opnemen.”

“Ik wil Arthur Dontje bedanken. Het format met de klassen van de ID Engines is super. Dankzij zijn mooie concept kunnen karters goedkoop en eerlijk racen. Iedereen racet met gelijkwaardige motoren. Arthur heeft in samenwerking met de organisatie van Gaby van de Burgt van Chrono Karting een mooi kampioenschap opgezet!"

In Venray reed Buitelaar naar de derde, tweede en tweede plaats. Het werd nog even spannend of hij wel kon deelnemen. "Normaal rijden we met het team altijd met een Tony Kart, maar we hebben volgende week weer een wedstrijd en ik wilde met deze kart geen risico nemen. Nu reed ik met een Parolin van de Kart Academy. Zo kon ik toch mijn goede klassering in het Nederlands kampioenschap verdedigen.”

“Het was tijdens de trainingen op zaterdag flink wennen, maar ik kwam er steeds beter in. In de kwalificatie reden we met nieuwe banden en daardoor was het gevoel weer meteen anders. Maar het is een hele leuke klasse om te rijden en door de motoren van de organisatie is het speelveld gelijk. Ik ben wel wat zwaarder dan de andere coureurs, maar dat moet ik met mijn ervaring dan maar weer zien te compenseren.”

Stefan Buitelaar

Buitelaar genoot van het rijden op de kartbaan van Raceway Venray, alleen de eerste bocht is volgens hem een knelpunt. “Ik heb er met meerdere mensen over gesproken, maar het kan hier niet anders. De eerste bocht wordt in één keer heel krap. Je gaat met het hele veld van een breed recht stuk naar een smalle bochtencombinatie. Met een veld van 30 rijders, is dat echt een knelpunt. Het past gewoon niet. Niemand wil vier meter eerder remmen, dus dat gaat ook niemand doen.”

Met zijn sterke optredens hoopt Buitelaar dat talenten voor zijn team Young Drivers Academy kiezen. “Vorig jaar ben ik nog Nederlands kampioen geworden in de Tillotson, dat heb ik ook een jaartje als promotie gedaan. Daarmee heb ik een ticket verdiend voor het WK. Dat zou eigenlijk in Italië zijn, maar vanwege corona is dat niet doorgegaan. De Tillotson T4 World Cup wordt nu dit jaar in september in Ierland gehouden op de baan van Whiteriver Karting.”

Na lange tijd is Buitelaar weer terug in de 4-takt. “Daar ben ik ooit op 8-jarige leeftijd mee begonnen, een heel tijdje geleden, maar het is mooi om nu weer in de 4-takt terug te zijn. Ik sta nu eerste in het kampioenschap, laten we dat maar als doel houden. Nederlands kampioen zou een leuke promotie voor de Young Drivers Academy zijn. Hopelijk kunnen we van daaruit een mooi team opbouwen.”

Wil je voor de Young Drivers Academy gaan rijden of wil je als bedrijf het team ondersteunen? Neem dan contact op met Stefan Buitelaar:

Young Drivers Academy
Willem de Zwijgerlaan 56
2315 AT Leiden
+31 (0)6 23 917 457
Young Drivers Academy NL - Leiden
[email protected]

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS