Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Statement Formule E Eindhoven: "Toekenning van race is helemaal niet uitgesloten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juli 2021 08:02 • Print artikel

Bij de bekendmaking van de voorlopige Formule E kalender voor 2022 eerder deze week, werd door meerdere media gesuggereerd dat Stichting Formula-Eindhoven definitief niet op deze 2022 kalender komt of zelfs in het geheel niet in aanmerking komt voor toekenning van een Formule E race. Dit is niet juist. Middels deze verklaring willen wij de juiste situatie schetsen.

rob Kamphues en Peter-Paul Laumans Formule E Eindhoven

Op dit moment zijn de gesprekken tussen Stichting Formula-Eindhoven en Formula E Holdings Ltd in een vergevorderd stadium. Deze gesprekken verlopen uiterst constructief. Peter-Paul Laumans, voorzitter Stichting Formula-Eindhoven: “Wij hebben de afgelopen tijd met een gespecialiseerd team gewerkt aan het uitwerken van een zo compleet mogelijk voorstel voor Formula E Holdings. Dat voorstel bespreken we nu in Londen. De Corona pandemie heeft een vertragend effect gehad op de gesprekken en onderzoeken. De internationale reisrestricties zorgden bijvoorbeeld voor vertraging in het uitvoeren van onze trackstudies. Maar inmiddels zijn we volledig op snelheid.”

Peter-Paul Laumans: “De kalender die Formula E heeft gecommuniceerd is een voorlopige versie, zo heeft Covid bijvoorbeeld ook nog steeds wereldwijd impact op evenementenkalenders. Dus toekenning van een race aan onze stichting voor 2022 is helemaal niet uitgesloten. Maar we denken verder dan 2022. Onze gesprekken met Formula E Holdings zijn altijd gebaseerd geweest op een lange termijn, meerjarige samenwerking, startend in 2022 of 2023. Parallel aan de gesprekken met Formula E zijn we ook de verschillende trackopties aan het afronden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS