Formule 1

Statement Las Vegas GP nadat fans nog voor de tweede training moesten vertrekken

Uitgegeven door Bart • 17 november 2023 13:53

De organisatie van de Grand Prix van Las Vegas heeft een statement naar buiten gebracht over het chaotische verloop van de eerste vrije trainingen. Tijdens de eerste training werd slechts 8 minuten gereden. Esteban Ocon en Carlos Sainz liepen forse schade op, nadat een putdeksel was los gezogen.

Max Verstappen


Er volgde een lange pauze om alle putdeksels te controleren. Om 1:30 uur plaatselijke tijd werd besloten alle tribunes en fanzones te ontruimen. Toen moest de tweede vrije training nog van start gaan. Hierover heeft de organisatie later in de nacht een statement uitgebracht."Er is geen hogere prioriteit bij een Formule 1-race dan de veiligheid en beveiliging van coureurs, fans en personeel. Na het incident van donderdagavond met een putdeksel hebben de Grand Prix van Las Vegas, de F1 en de FIA ​​besloten extra voorzorgsmaatregelen te nemen om de integriteit van het circuit te garanderen voordat de races konden worden hervat."

"Deze aanvullende maatregelen vergden meerdere uren en dat leidde tot een aanzienlijke vertraging in het raceschema. Gezien het late tijdstip en de logistieke zorgen over het veilig verplaatsen van fans en medewerkers vanaf het circuit, heeft LVGP de moeilijke beslissing genomen om de fanzones vóór het begin van de tweede vrije training te sluiten. Nu we een volledige oefensessie met succes hebben afgerond, kijkt LVGP ernaar uit om iedereen een veilig en vermakelijk raceweekend te bieden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS