Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Start-finish overwinning voor Nico Verdonck; Toyota-teamgenote Stephane Kox beste vrouwelijke coureur

Uitgegeven door Peter Vader • 25 juli 2021 11:02 • Print artikel

SCHIPKAU - Nico Verdonck heeft de DEKRA Lausitzring stormenderhand veroverd met een start-finish overwinning op zaterdag. In de derde race van het DSTM Trophy-seizoen vierde de Belg en tevens teamgenoot van Stephane Kox, niet alleen zijn eerste overwinning in de raceserie voor bijna-productie GT-sportwagens, maar scoorde hij ook de eerste overwinning voor Toyota en voor zijn Team Ring-Racing uit Boxberg, niet ver van de Nürburgring. Bij de finish werd Verdonck met minder dan een halve seconde gescheiden van Ben Green (GBR), die tweede werd in de BMW van FK Performance Motorsport. Green's landgenoot William Tregurtha (Mercedes-AMG, CV Performance Group) vervolledigde het podium op de derde plaats. Na het derde podiumsucces op rij start Tregurtha zondagmiddag ook in de tweede wedstrijd van het weekend als koploper in het klassement.

DTM_Trophy_Toyota_eerste_overwinning_voor_Nico_Verdonck_BEL_in_de_Toyota_van_Ring-Racing

"Allereerst proficiat aan Ring Racing en Toyota", aldus Nico Verdonck, wiens teamgenoot Stéphane Kox (NLD) op de elfde plaats de beste van drie vrouwelijke coureurs in het veld was. "We hebben tot nu toe een moeilijk weekend gehad, maar de race was echt goed. Ik ben blij dat ik mijn eerste Supra-overwinning in de DTM Trophy heb kunnen pakken."

DTM_Trophy_Stephane_Kox_Lausitzring Toyota Supra

William Tregurtha, die als leider van het klassement naar de Lausitzring reisde, begon de race van zaterdag vanaf pole position. De Oostenrijker Florian Janits (True Racing van Reiter Engineering) in de KTM en Nico Verdonck volgden op de tweede en derde plaats op de grid. Terwijl Tregurtha slecht van start ging en terugviel naar de derde plaats in bocht 1, nam Verdonck meteen de leiding voor Janits. Tregurtha heroverde de tweede plaats in de tweede bocht. Ondertussen botsten enkele auto's achterin het veld op elkaar, waardoor Christopher Rink (GER/BMW/Hofor Racing van Bonk Motorsport) en Laura Kraihamer (AUT/KTM/True Racing van Reiter Engineering) de race moesten opgeven en Moritz Löhner (GER/BMW/FK Performance Motorsport) terugviel naar de achterkant van het veld.

DTM_Trophy_paddock Ring_Racing_at_Lausitzring

Leider Verdonck en achtervolger Tregurtha achtervolgden elkaar op de baan met een onderlinge afstand van slechts drie tienden van een seconde, terwijl het duo zich steeds meer loswerkte van de rest van het veld. In de volgende ronden wist KTM-nieuwkomer Janits steeds meer op te rukken richting het strijdende duo. Er waren spectaculaire gevechten om posities, vooral op het middenveld. De Zwitser Yann Zimmer (BMW/FK Performance Motorsport) en Tim Heinemann (GER) in de Aston Martin van PROsport Racing vochten voor de zesde plaats, terwijl de Zwitser Lucas Mauron (Audi/Heide-Motorsport) verloren posities inhaalde na een uitstap in het struweel.

DTM_Trophy_Lausitzring_podium_zaterdag Green, Verdonck, Tregurtha

Uiteindelijk, in de zevende ronde, moest de safety car het veld afremmen. Wat was er gebeurd? De Amerikaan Chandler Hull (BMW/Walkenhorst Motorsport) en Mauron botsten op elkaar bij de start-finish. Als gevolg hiervan spinde Mauron's Audi in de Mauron direct voor Chandler, terwijl Chandler de Audi aan de passagierskant raakte en voor hem duwde. Voor beiden was de race voorbij.

DTM_Trophy_William_Tregurtha_GBR_Mercedes-AMG_CVPG

In de elfde ronde werd de race opnieuw vrijgegeven en de herstart veroorzaakte enorme verschuivingen in het veld. GT-veteraan Verdonck deed alles goed vooraan en behield de leiding, Ben Green en teamgenoot Zimmer pakten de tweede en derde plaats voor Tregurtha. De regerend kampioen Heinemann gleed in het grindbed en viel terug naar het einde van het veld.

Zimmer, Tregurtha, Theo Oeverhaus (GER/BMW/Walkenhorst Motorsport) en Janits vormden in de laatste ronden een spectaculair strijdkwartet voor de vierde plaats. Simone Riccitelli (ITA/BMW/Ceccato Racing) en Michael Schrey (GER/BMW/Hofor Racing van Bonk Motorsport) haalden ook al snel het kwartet in, waarin posities regelmatig wisselden. In ronde 15 behaalde Tregurtha de derde plaats van de Zwitserse Zimmer. Bovenaan was Verdonck flinterdun voor Ben Green.

DTM_Trophy_Pitstraat_vlak_voor_de_DTM_Trophy_race

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS