Formule 1

Staat het vertrek van Otmar Szafnauer niet op zichzelf? Volgt er nog meer?

Uitgegeven door Peter Vader • 23 januari 2022 11:08 • Print artikel

De geruchtenstroom over ex-Vettel-baas Otmar Szafnauer, lijkt steeds verder te groeien omdat er nog meer gaat gebeuren rondom de F1-teambaas. Na het verlaten van het Aston Martin Formule 1-team, zal Otmar Szafnauer binnenkort een nieuwe functie innemen bij Formule 1-rivaal Alpine. Het is nog niet officieel bevestigd, maar het heeft er in ieder geval alle schijn van. Maar de voormalige teambaas van Sebastian Vettel is niet de enige die overstapt van het groene Aston Martin-team naar het Frans-Britse Alpine F1-raceteam. En dat zorgt voor grote opschudding.

Otmar_Szafnauer
Otmar Szafnauer

De weg vrij gemaakt
Geruchten over de overstap van Otmar Szafnauer naar Alpine als Formule 1-teambaas doen al langer de ronde, aldus TheJudge13. Half januari maakte het Renault-team de weg vrij voor de nieuwe baas, met het vertrek van technisch directeur Marcin Budkowski. De in Polen geboren ingenieur had onlangs ook veel managementtaken op zich genomen bij Alpine en vormde een soort dubbel leiderschap met sportdirecteur Davide Brivio.

Lucratieve sponsordeal voor Alpine?
Als je de Spaanse krant "Marca” mag geloven, gaat Szafnauer niet alleen naar Alpine. Volgens het rapport heeft de Roemeens-Amerikaanse ingenieur een vermoedelijk lucratieve sponsorovereenkomst voor zijn nieuwe werkgever met het watertechnologiebedrijf BWT, aangevuld met het vooruitzicht dat voormalig teambaas Flavio Briatore in de plaats zou kunnen komen van Alain Prost, als een niet- uitvoerend 'adviseur'.

Nog meer?
Tot voor kort was BWT de sponsor van Aston Martin. Het logo van het bedrijf verdween een paar weken geleden echter van de homepage van het raceteam van Vettel. Verder was BWT sinds 2017 hoofdsponsor van het voorgangerteam Force India en Racing Point, wat resulteerde in de opvallende roze kleurstelling van de auto. Zien we nu de Alpine in de Formule 1 binnenkort in het roze? Volgens Marca neemt Szafnauer ook Andrew Green, een gerenommeerd Formule 1-ingenieur, mee naar Alpine. Momenteel is hij nog technisch directeur bij Aston Martin, maar zal hij daarna werken aan het competitiever maken van de Alpine-auto voor de periode vanaf 2023. Pat Fry, momenteel verantwoordelijk voor aerodynamica bij Alpine, zou naar de achtergrond kunnen treden of het team helemaal kunnen verlaten. Als het allemaal doorgaat betekent dit toch wel weer wat stormachtige ontwikkelingen in de F1. Saai is het in ieder geval nooit…BWT sponsor F1

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS