Formule 1

Staat Max Verstappen er alleen voor in Spanje? Weer twee tegen één? Waar is Sergio Perez?

Uitgegeven door Peter Vader • 9 mei 2021 08:10

Mercedes hoopt tijdens de Grand Prix van Spanje opnieuw te profiteren van een voorsprong van twee tegen één op Max Verstappen. Net als bij de openingsrace in Bahrein staat de Nederlander voor de zware taak om Lewis Hamilton te verslaan zonder de steun van Red Bull-teamgenoot Sergio Perez, die nodig is om Valtteri Bottas af te weren. Dit nadat de Mexicaan geen snelheid had in de kwalificatie en met pijn en moeite P8 op de startgrid wist te veroveren. Later onthulde Perez dat hij worstelde met een blessure. "Het was een beetje een worsteling", erkende hij. "Ik had een probleem met mijn schouder tijdens de kwalificatie en ik voelde me de hele tijd slecht. De pijn werd alleen maar erger en erger naarmate de kwalificatie zich ontwikkelde, en ik worstelde er behoorlijk mee."

Sergio Perez F1 Red Bull
Waar is Sergio Perez?

Een slechte dag
"Het was gewoon een slechte dag, ik heb de hele dag geen enkele goede ronde gereden", voegde Perez er aan toe, die tijdens zijn eerste run in Q3 zelfs een spin maakte. "Q1 zag er goed uit, maar daarna hebben we gewoon geen vooruitgang geboekt." Wat de blessure betreft, had Perez er vertrouwen in dat alles voor zondag "100 procent" zou zijn, zei hij tegen insideracing.com.

Lagere downforce-set-up
Red Bull-adviseur Helmut Marko hoopte dat Perez zondag tijdens de Grand Prix van Spanje op het Circuit de Catalunya-Barcelona nog steeds een rol van belang zal spelen. "We hadden al gehoopt dat we hem strategisch zouden kunnen inzetten", vertelde Marko aan Sky Germany, waarbij hij onthulde dat het team voor de kwalificatie ook was overgeschakeld naar een lagere downforce-set-up op beide auto's.

Goede bandenfluisteraar
"Eens kijken", vervolgde Helmut Marko. "De race zal hier lang duren. Helaas is inhalen traditioneel erg moeilijk in Barcelona, maar Checo is een goede bandenfluisteraar, misschien kunnen we die eigenschap dan zondag in het spel op de baan uitbuiten."

Lewis_Hamilton_100e_pole_Max_Verstappen_P2_Bottas_P3_GP_Spanje_2021
Wordt het zondag weer twee (Lewis en Valtteri) tegen één (Max)?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS