Formule 1

Staat Honda voor een F1-terugkeer in 2026? "Op dit moment hebben we de intentie niet"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 oktober 2021 06:13 • Print artikel

Volgend jaar is Honda nog betrokken bij het assembleren van de F1-motoren van Red Bull wanneer de energiedranken fabrikant deze onder haar eigen naam in gaat zetten. Daarnaast hebben de twee partijen in de aanloop naar de Grand Prix van Turkije een samenwerking op andere gebieden in de motorsport aangekondigd. Toch lijkt een terugkeer in 2026 met de nieuwe motoren er niet in te zitten bij het Japanse merk, zo zegt communicatiemanager Koji Watanabe.

Max Verstappen


"Er lopen geen specifieke samenwerkingskansen voor de volgende generatie krachtbronnen", aldus Watanabe tegenover Motorsport Total. "Al onze engineers die betrokken zijn bij de opbouw van Red Bull Powertrains gaan dat in 2022 op een tijdelijke basis doen, zodat Red Bull hun eigen motorenafdeling goed kan opbouwen."

Een eventuele terugkeer in 2026 naar de koningsklasse is voor het Japanse bedrijf dan ook uitgesloten. "Op dit moment hebben we de intentie niet en ligt de vraag er ook niet", zo besluit de Japanner over het nieuwe motortijdperk. In hoeverre dit besluit bij de communicatiemanager ligt, is overigens maar de vraag natuurlijk.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS