Formule 1

Staat de toekomst van het Audi F1-team op het spel? Heeft Audi problemen op managementniveau?

Uitgegeven door Peter Vader • 19 juni 2024 08:01

Audi, dat in 2026 aan de Formule 1 gaat deelnemen, heeft een probleem. De Engelse journalist en F1-analist Joe Saward is er heel duidelijk over. De Engelsman ziet het Duitse merk in grote moeilijkheden verkeren en de reden daarvan ligt op managementniveau. “Audi zit om verschillende redenen in de problemen. Eén daarvan is dat het Sauber heeft overgenomen, dat de afgelopen jaren in talloze problemen verzeild was geraakt, die opgelost moeten worden.", aldus de Engelsman. Een hele uitdaging, want iets dat structureel verkeerd zit, is moeilijk in het rechte spoor te krijgen. Zelfs als je veel geld beschikbaar hebt. Saward vervolgt: "Een ander probleem is dat er nieuwe managers komen van wie verwacht wordt dat ze alles 'doen voor de baas' en die bovenop de uitvoering van het bedrijfsbeleid van moederbedrijf Volkswagen zitten."

Audi F1 Spa intro

“De verantwoordelijke persoon werd uit de Raad van Bestuur van Audi gezet en vervolgens aangesteld in het Audi-F1-programma. De indruk is dat dit gewoon de beste manier was om van hem af te komen. Maar dat betekent niet dat hij er lang zal blijven", aldus Joe Saward, die vervolgt: "Hij is een bedrijfsman, geen raceman. Hij zal mensen erbij betrekken die hij kent uit zijn eigen wereld en dit zal het raceteam niet helpen, dat in plaats daarvan weet wat het doet. Deze nieuwe mensen komen naar de F1 en denken dat ze alle antwoorden weten, maar in werkelijkheid verpesten ze alles. Als Andreas Seidl uit de top van het raceprogramma wordt gezet, dan weten we dat het bedrijfsconsortium heeft gewonnen. Als dit gebeurt, is het team gedoemd te mislukken."

Audi F1 locatie NeuburgAudi F1 locatie Neuburg (Foto: Audi Media)

De toekomst van het Audi F1-team staat volgens de Engelse journalist dus al op het spel voordat deze überhaupt is begonnen. Dit zou waarschijnlijk een van de redenen kunnen zijn achter de aarzeling van Carlos Sainz. We zullen zien of er de komende weken nieuws zal zijn over wie Nico Hülkenberg zijn teamgenoot gaat worden bij het team met het logo met de vier ringen. Wordt vervolgd…Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS