DTM

Stéphane Kox en Nico Verdonck gemotiveerd in de startblokken: "Superleuk dat de fans er zijn"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 september 2021 07:42

Bij het team van Ring Racing, dat dit weekend de strijd in de DTM Trophy op het TT Circuit Assen aangaat, komt ook Stéphane Kox in actie. De Eindhovense schone beleefde een redelijke dag ondanks twee lekke banden. De dochter van autocoureur Peter Kox keek voor RaceXpress.nl terug op de eerste dag van het DTM-weekend. Ook teamgenoot Nico Verdonck gaf zijn reactie.

2021 Stephane Kox


"De eerste training was eigenlijk niet zo slecht, alhoewel ik wat dingetjes aan de auto heb gedaan", zei Stéphane Kox tegenover RaceXpress.nl over de eerste twee oefensessies. "De tweede training was voor mij wat minder, ik heb twee keer een lekke band links voor gehad. Toen was het ook voor mij qua tijd een stuk minder, de auto voelde ook minder aan. We komen net uit de auto, dus we zijn nog naar de data aan het kijken. Al met al was het voor mij een moeilijke dag. Ik hoop dat we nog wat dingetjes aan de auto kunnen doen en dat ik er zaterdag iets beter bij sta."

Nico Verdonck: "Dit was een betere dag, dan we hebben gehad tijdens de Red Bull Ring. Daar hadden we het echt heel moeilijk, maar nu zitten we er beter bij. Na de laatste training zijn we tweede dus dat bewijst dat we opnieuw onze plek vooraan hebben. Ik heb ook links voor een klapband gehad. Dat moeten we echt wel oplossen, dat kunnen wij ons echt niet permitteren voor de rest van het weekend. Du we moeten kijken wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn."

Meerdere rijders onder andere in de DTM gaven aan dat de bandenslijtage hoog is hoe is dat bij jou Nico? "Ja, het asfalt is best ruw, veel lange draaiende bochten wat de banden onder druk zet. Als je daarbij ook nog eens fel de kerbs neemt, wat je moet doen om snel te zijn. Er zijn andere circuits waar we ook die kerbs hebben, maar zoals ik zei we moeten alles in kaart brengen om te zien wat de oorzaken kunnen zijn. En dan zorgen dat we een schone qualifying en races kunnen hebben."

De weercondities schijnen goed te zijn voor het weekend wat heb je liever de omstandigheden in Assen of op de Red Bull Ring wat op hoogte ligt? "Het voornaamste is dat het allebei een droog weekend is en qua temperaturen prefereer ik persoonlijk dit als rijder zijnde omdat het in onze auto toch vrij heet wordt", gaf Stéphane Kox aan. "We hebben natuurlijk allemaal wel verplicht airconditioning maar, we hebben natuurlijk wel de motor voorin liggen dan krijg je toch een hoop hitte over je heen. Fysiek gezien waren die wedstrijden wel zwaarder alleen daarvoor al prefereer ik deze temperaturen. Ik denk dat dit prima condities zijn om in te rijden. Als het inderdaad heel koud is in de ochtend krijg je moeilijk temperatuur in je banden, maar dit is een redelijke temperatuur waardoor we redelijk snel in het window komen en zo."

De toeschouwers mogen sinds kort weer in beperkte mate aanwezig zijn hoe is dat om te ervaren?
Nico: "Ik denk dat het heel positief is, een heleboel mensen hebben zitten wachten om het circuit weer te ervaren, de actie, de auto's van dichtbij te kunnen horen en zien en voelen. Dus dat is alleen maar positief. Ik heb het gelukkig al kunnen ervaren en nu met onze local hero Stéphane erbij."

Stéphane: "Jah! Superleuk dat mensen kunnen komen en het brengt ook sfeer. Leuk dat de fans er zijn en dat we mensen weer kunnen vermaken met het racen, want ook daar doe je het een stukje voor."

Zaterdagochtend begint de kwalificatie van de DTM-Trophy om 10:50 uur. In de middag start om 15:10 de eerste race van het weekend voor Stéphane en Nico.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS