Formule 1

Spijt als haren op zijn hoofd: "Het is mijn schuld dat Daniel Ricciardo vertrekt"

Uitgegeven door Bart • 13 oktober 2020 18:50 • Print artikel

Het team van Renault, komend jaar omgedoopt tot Alpine, is in opmars. Vele insiders stonden maar raar te kijken toen Daniel Ricciardo in 2018 zijn plaats bij Red Bull opgaf voor een overstap naar Renault, maar de Franse formatie dient zich steeds meer aan. Dat werd afgelopen zondag bevestigd met een podiumplaats voor Daniel Ricciardo. De AustraliŽr heeft zijn vertrek naar McLaren al bekendgemaakt en dat stemt teambaas Cyril Abiteboul droevig.

Daniel Ricciardo Cyril Abiteboul


De derde plaats, een eerste podiumplaats voor Renault in bijna 10 jaar, zorgde voor euforie. "Het was een geweldig gevoel", aldus Abiteboul in gesprek met de Franse sportkrant L'Equipe. "We komen van ver en hebben een lange weg afgelegd. We zien al een tijdje dat we op de goede weg zijn."

Toch is Abiteboul enigszins bedroefd, omdat Ricciardo het team na dit jaar gaat verlaten. "Het was een klap toen hij aankondigde naar McLaren te gaan. Ik wist al dat deze auto potentie had. De pandemie heeft alles stilgelegd. Ik kan alleen mezelf de schuld geven dat we Daniel niet de ware potentie van ons project hebben kunnen laten zien."

Ricciardo wordt komend jaar bij Alpine vervangen door tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS