DTM

Spectaculaire nieuwkomer voor de DTM 2022: SSR Performance gaat het hele seizoen 2022 met twee Porsches deelnemen

Uitgegeven door Peter Vader • 6 december 2021 17:00 • Print artikel

MüNCHEN - Porsche wordt een vaste deelnemer in de DTM van 2022! Het in München gevestigde SSR Performance-team heeft voor het komende seizoen twee Porsche 911.2 GT3 R's in de traditionele serie geregistreerd. De beslissing om deel te nemen aan de DTM is ook een gevolg van de sterke gaststart van SSR Performance op de Nürburgring, de allereerste start van een Porsche in de DTM-geschiedenis, waarin Michael Ammermüller het potentieel van de 911 kon demonstreren met onder meer een gridpositie op de tweede startrij. De coureurs van de twee Porsches, die zullen strijden met startnummers 92 en 94, worden op een later moment bekendgemaakt door SSR Performance.

SSR-Performance-Porsche-DTM-2022 front

Stefan Schlund, Managing Director van SSR Performance GmbH, is verheugd een afgewerkt pakket voor het DTM-seizoen 2022 te kunnen presenteren: "Deelname aan de DTM is van groot belang voor ons jonge bedrijf. Dit maakte het voor ons des te belangrijker om een krachtige line-up te krijgen met twee voertuigen aan de start. Ik denk dat de komende weken en maanden heel spannend worden. We hebben nog veel werk te doen voor de start van het seizoen in Portimão, maar we houden van uitdagingen."

De DTM-organisatie ITR is verheugd met de registratie van SSR Performance: "De inschrijvingen van de teams voor de DTM 2022 ontwikkelen zich uitstekend. We zijn goed op weg om volgend jaar een nog spannender seizoen te beleven", legt ITR Managing Director Benedikt Böhme uit. "Porsche is een legendarisch sportwagenmerk, SSR Performance schittert al als een jong team met opmerkelijke titels - samen verhogen ze het niveau van de concurrentie in de DTM en de aantrekkelijkheid voor de fans."

Ook voor SSR-teammanager Mario Schuhbauer is de aankondiging van de DTM-verbintenis van SSR Performance, een exclusief autobedrijf voor sportwagens en klassieke auto's van alle merken gevestigd in München, een mijlpaal. "Voor ons jonge bedrijf is de toetreding tot de high-class DTM een logische stap waarmee we nieuwe uitdagingen willen aangaan en willen voortbouwen op de successen van de afgelopen jaren."

SSR-Performance-Porsche-DTM-2022-zijkant

Bij de veelbegeerde gaststart op de Nürburgring in augustus was Porsche het zevende merk op de grid naast Ferrari, Lamborghini, McLaren en Audi, BMW en Mercedes-AMG. Zoveel verschillende merken hadden in de jaren tachtig voor het laatst mee gedaan aan de DTM. "Porsche in de DTM – we voelden al wat dat betekent bij de start van de gasten in de Eifel. Porsche heeft een grote fascinatie. En SSR Performance heeft zich in zeer korte tijd gevestigd bij de sterkste GT-teams. Dit verdient veel respect en legt de lat voor iedereen nog hoger voor de DTM 2022", zegt Frederic Elsner, Director Event & Operations bij ITR.

Ten minste acht raceweekenden, elk met twee races van meer dan 50 minuten en één ronde, staan op de DTM-kalender van 2022.Voor het eerst vindt de seizoensopener plaats van 29 april tot 1 mei in Portimão, Portugal. Verdere stops zijn de DEKRA Lausitzring Bocht 1, Imola in Italië, de Norisring in Neurenberg, de Nürburgring, Spa-Francorchamps in België en de Red Bull Ring in Oostenrijk, voordat de Hockenheimring van 7 tot en met 9 oktober de locatie is voor de DTM-finale van 2022. Tickets voor de races voor de DM 2022 zijn al verkrijgbaar in de DTM Ticket Shop (tickets.dtm.com) en via de DTM Ticket Hotline (01806 991166), momenteel met lucratieve kerstpakketten.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS